Další drama ve prospěch Lovců

Ani druhé kolo nenechalo lovosické fanoušky v klidu, když až do posledních minut bylo ve Zlíně k vidění dramatické střetnutí. Loňský nováček dokázal využít našich chyb a trápit favorita do posledních vteřin. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

2. kolo extraligy mužů:

HC Zlín – HK .A.S.A. Město Lovosice
28:29 (12:15)

Ani tentokrát nečekalo na Lovce klidné utkání, přestože si dvakrát v jeho průběhu dokázali vytvořit až pětibrankový náskok. Nepodařená přesilovka ale vrátila soupeře do hry a ten až do konce bojoval o možný bodový zisk.

lozl_cs019Samotný začátek střetnutí byl vyrovnaný, ale po úvodní čtvrthodině se začala projevovat větší zkušenost našeho celku, který si dokázal zkraje vypracovat tříbrankové vedení. To navýšil na rozdíl pěti gólů 13:8, ale pak přišla již zmiňovaná nevydařená přesilová hra. V ní jsme udělali dvě technické chyby (špatná přihrávka, ukvapené zakončení) a soupeř toho dokonale využil. Vlastní oslabení vyhrál Zlín 2:0 a snížil zpět na rozdíl tří branek. Takový rozdíl svítil na ukazateli i na konci první půle.

Euforie z konce prvního poločasu vydržela soupeři i v začátku půle druhé, kdy se Zlín dokonce dokázal dostat do těsného vedení. Naštěstí naši hráči zápas okamžitě otočili ve svůj prospěch a přestože soupeř několikrát srovnal, zpátky do vedení jej již nepustili. Ve 46.minutě vedli Lovci opět výraznějším rozdílem o čtyři góly a domácí lavička si vybrala oddechový čas. Po něm se Zlínu podařilo opět minimalizovat náš náskok, aby sedm minut před koncem srovnal stav zápasu. Nerozhodný stav byl ještě v 57.minutě, pak se dvakrát prosadily Lovosice (Motl, Hes) a toto vedení se již ukázalo jako rozhodující.

Domácí Poloz sice snížil na rozdíl jediné branky a v závěru měl Zlín ještě dostatek času na srovnání skóre, dobrý zákrok Adamíka ale toto nepřipustil a Lovci se mohli radovat z druhé výhry v sezóně.

Další zápas na ně čeká v sobotu 20. září v domácí hale Chemik, kde od 17hodin přivítáme pražskou Duklu.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „měli jsme velmi dobrý vstup do první půle, kdy soupeř hrál trochu zakřiknutě a my jsme toho dokázali využít. Dostali jsme se do vedení o pět branek, ale i díky nepovedené přesilovce dokázal Zlín náš náskok stáhnout. I ve druhé půli jsme pracovali dobře v defenzivě, ale udělali jsme pár nevynucených technických chyb a když se k tomu přidaly tři nastřelené tyče, soupeři se podařilo srovnat. Nakonec jsme ale vybojovali vítězství, přestože nám ve druhém poločase nefungovala ideálně obrana a dostávali jsme hodně branek z rychlých protiútoků i z prostoru brankoviště. Velmi dobře dnes zahráli Motl i Klimt, který přinesl potřebný tlak ze spojek.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 2, Sýkora, Motl 9/3, Chroustovský, Barth, Klimt 9, Hes 5, Berka, Semerád, Jonáš 1, Kolomazník 2, Miko 1

Branky ze 7m hodů: 1 – 3
vyloučení: 3 – 3
rozhodčí: Hanák, Pavlíček
diváků: 350

Kategorie: aktuality, tým "A"