1. mistrovský turnaj starších žáků

Sezónu 2014/2015 jsme zahájili turnajem v Mostu utkáním proti ústeckým Tygrům. Tygři ústí nad Labem se pro tento soutěžní rok spojili s děčínským klubem. Dalšími soupeři pro tento rok jsou Louny a Most. Průběh a hodnocení zápasů se dočtete v článku.

bec_cs031Protože většina hráčů přišla do starších žáků letos bude tento ročník spíše adaptační na složitější házenou než kluci hráli v mladších žácích. I přes to, že nás čekají vyšší a starší soupeři, věřím, že budeme předvádět pohlednou házenou.

TYGŘI ÚSTÍ NAD LABEM – HK ASA LOVOSICE 8:22 (4:11)
Utkání nemělo od začátku jednoznačný průběh. V obraně jsme hráli staticky a v útoku nám padaly míče z rukou. Hráči základní sestavy zůstali na lavičce a Honza Durček se postavil společně s Tomášem Jelínkem do branky. Naštěstí jsme se ke konci prvního poločasu uklidnili a trpělivě navyšovali skóre. Konec utkání jsme odehráli s 5 obránci a Michal Burgr jako předsunutý obránce čekal na polovině hřiště. Poslední 3 branky vstřelil z rychlého útoku právě Michal.

SESTAVA A BRANKY: Tomáš Jelínek, Jan Durček – Jiří Bázler 1, Michal Burgr 3, Jan Burša 5, Vít Burša, Dan Dojčinovič 1, Matyáš Holvek 2, Jan Heřmanovský, Václav Kovář 3, Kilián Malý, Josef Staněk 7

ŽLUTÉ KARTY A VYLOUČENÍ: Jan Burša ŽK, Vít Burša ŽK, Josef Staněk ŽK

HK ASA LOVOSICE – HK BANÍK MOST 14:14 (6:7)
Skóre se v tomto utkání přelévalo ze strany na stranu. Rozhodně jsme měli na to utkání vyhrát. Vůbec nám nefungovala obrana a branky jsme dostávali hlavně ze středu hřiště. Most nepředváděl pohlednou házenou, jejich akce začínaly většinou z místa a po driblinku. Ale my jsme bohužel v útoku několik míčů hodili soupeři přímo do ruky a měli jsme katastrofální úspěšnost z křídel. Naštěstí jsme pár sekund před koncem utkání srovnali stav na konečných 14:14.

SESTAVA A BRANKY: Tomáš Jelínek – Jan Durček 5,  Jiří Bázler , Michal Burgr, Jan Burša 2, Vít Burša, Dan Dojčinovič 1, Matyáš Holvek, Jan Heřmanovský 1, Václav Kovář 4, Kilián Malý 1, Josef Staněk

ŽLUTÉ KARTY A VYLOUČENÍ: Jiří Bázler ŽK + 2 minuty, Daniel Dojčinovič ŽK, Matyáš Holvek 2x 2minuty,

HK ASA LOVOSICE – LOKOMOTIVA LOUNY 4:22 (2:9)
Družstvo Loun disponuje pro letošní rok dobrým týmem. Oproti nám mají věkovou, výškovou a váhovou převahu, ale výsledek rozhodně neodpovídá našim schopnostem. Trochu jsme se lekli a v útoku hráli zakřiknutě a obrana nefungovala ani z poloviny jako na turnaji v Německu. Honza Durček, Venca Kovář, Honza Heřmanovský, Honza Burša a Dan Dojčinovič od kterých čekáme, že budou nositelé výkonu nevstřelili v tomto zápase jedinou branku.

Louny navyšovaly skóre i díky tomu, že jsme si zkoušeli nové činnosti v obraně. Předávání pivota při obranném systému 1:5.

Další turnaj hrajeme doma v Lovosicích 4. října. Máme před sebou spoustu práce, ale tým pracuje dobře a kluci jsou výborná parta, takže věříme, že se budeme jen zlepšovat.

SESTAVA A BRANKY: Tomáš Jelínek – Jan Durček5,  Jiří Bázler, Michal Burgr, Jan Burša 2, Vít Burša, Dan Dojčinovič, Matyáš Holvek, Jan Heřmanovský, Václav Kovář, Kilián Malý 1, Josef Staněk 1

ŽLUTÉ KARTY A VYLOUČENÍ: Jan Durček 2 minuty, Jan Burša 2 minuty, Václav Kovář 2 minuty