Lovosičtí minižáci potřetí vítězem Megamini Liberec

V Liberci se o víkendu konal velký mládežnický turnaj. Jednalo se již o čtrnáctý ročník turnaje a ani jednou na něm nechyběli lovosičtí házenkáři. Těm se dokonce potřetí v historii podařilo turnaj vyhrát! Podrobnosti čtěte v článku.

Vítěz Mega mini Liberec 2014 - HKM Lovosice a realizační týmČtrnáctý ročník turnaje miniházenkářů, čtrnáctá účast miniházenkářů z Lovosic a třetí celkové vítězství v turnaji. Lovosický celek zvítězil v tomto velkém turnaji (24 družstev) bez jediné ztráty bodu – jedenáct zápasů, jedenáct vítězství. První místo v turnaji těší o to více, že bylo dosaženo především díky nezměrné bojovnosti a touze po vítězství celého družstva. Ne ve všech zápasech se dařilo dle našich představ. Nejlepší výkon podalo družstvo hned v prvním zápase s Duklou Praha, která přijela posílena nejlepším hráčem Podkrušnohorské ligy Vojtelou z Mostu. Ani tento ne zrovna férový tah Dukly (turnaj je určen pro klubové týmy) nepomohl Dukle k úspěchu. Dukla na turnaji prohrála pouze s Lovosicemi a v play-off remizovala s Olomoucí a po sedmičkách do finále s Lovosicemi postoupila Olomouc. Dukla hrála o bronzové medaile úspěšně s Jičínem (8:7).

Lovosické družstvo svou spanilou jízdu zahájilo již zmíněným zápasem s Duklou a pokračovalo v základní skupině ke konečnému prvnímu místu. Výsledky jsou celkem těsné, ovlivněné snahou realizačního týmu, aby si zahráli i hráči na lavičce. Postup z prvního místa do další nové skupiny znamenal šest započtených bodů (meziskupinu vytvořila první čtyři družstva ze dvou základních skupin.) Zde pokračovalo vítězné tažení Lovosic opět k prvnímu místu a postupu do semifinále play-off s druhým družstvem z druhé meziskupiny. Vítězství v semifinále pak posunulo Lovosice do finále .

Vítězné družstvo se opíralo o výkony brankařů Vojty Kalivody a Lukáše Lukáče, kteří se dobře doplňovali a pokud se jednomu přestalo dařit, dobře ho zastoupil druhý, to je v tak dlouhém turnaji velice důležité. Hru v poli tvořily opory, Michal Bednařík, Tomáš Lopata,

Šimon Heller, Matěj Štolba, Kája Kryšpín a Tadeáš Pokorný. I v nejtěžších zápasech se uplatnili Jan Hron a Lukáš Dojčinovič. V základní skupině si dobře vedli i další členové družstva, kteří jeli do Liberce hlavně sbírat zkušenosti. I tito hráči nezklamali, o čemž svědčí fakt, že každý se zapsal do tabulky střelců. Všichni zaslouží pochvalu a zlatou medaili, ať už to byl Lukáš Rys, Václav Toman, Pavel Vojíř, Martin Křížek a Martin Škaloud. Nikdo z nich nezklamal a všech 15 členů družstva zaslouží plné absolutorium za bojovnost a snahu se uplatnit. Kladem celého družstva bylo především obětavé bránění.

Výsledky lovosického družstva:

Základní skupina (silně – započítávané výsledky do meziskupiny):

Lovosice : Dukla Praha 10:6
Lovosice : Kutná Hora 5:4
Lovosice : HBC Strakonice 4:1
Lovosice : DHK Liberec 5:4
Lovosice : Zruč n.Sáz. 10: 3

Meziskupina:

Lovosice : Dukla Praha II 17:9
Lovosice : Sokol Písek 5:3
Lovosice : HBC Strakonice kluci 5:4
Lovosice: HBC Karviná 5:2

Semifinále:

Lovosice : Jičín 11 : 7

FINÁLE:

LOVOSICE : TSM OLOMOUC 7:6

POŘADÍ TURNAJE :

  1. HKM LOVOSICE
  2. TJTSM OLOMOUC
  3. DUKLA PRAHA
  4. HBC CONTINENT8L Jičín
  5. Karviná
  6. fLiberec
  7. Radebeuler HV I
  8. HBC Strakonice
  9. Úvaly
  10. Dukla II

Jan Šváb