Oslava medaile znamenala i loučení

Minulou neděli se v Lovosicích v rámci desátého kola nadstavbové části extraligy a s tím spojeným posledním zápase v letošní sezóně oslavovala další medaile pro Lovosice. V průběhu slavnostního dne přišlo ale také na loučení. O tom, jak vypadal závěrečný den se dočtete v článku.

O tom, jak vypadal extraligový zápas, jsme vás již informovali v samostatném článku. Pojďme se nyní vrátit k dalším událostem, které se v neděli 25. května v lovosické hale Chemik odehrály. Slavnostní nádech měl již samotný začátek zápasu, resp. moment, který mu předcházel. V něm jsme se totiž „loučili“ s dlouholetým pracovníkem házenkářského klubu v Lovosicích Stanislavem Dornem. Ten v HK dlouhá léta odváděl výbornou práci a po právu si tak vysloužil ovace fanoušků a poděkování současného vedení klubu (p.Landa, p.Srba) i dalších funkcionářů a hráčů obou celků.

Standa

Zapomenout nesmíme ani na velký úspěch našich minižáků, kteří zvítězili v dlouhodobé soutěži minižactva Podkrušnohorská liga žactva, jejíž zakončení proběhlo v sobotu před extraligovým zápasem. Nadějní hráči se pak představili i lovosickému publiku, když již s medailemi na hrudi nastupovali s našimi hráči „A“ týmu i hráči soupeře k ligovému zápasu.

miniNejen na poli funkcionářském ale házená v Lovosicích zaznamenala odchod, neboť dva hráči se v Lovosicích v zápase proti Hranicích představili naposledy. Brankář Honza Šálek dočasně opouští nejen lovosickou házenou, ale pravděpodobně i starý kontinent, když jeho kroky by měly na nejbližší dobu mířit za ocenán do severní Ameriky. Další náš odchovanec a dlouholetý hráč Miloslav Krahulík pak odchází společně s rodinou na sever Moravy do Frýdku-Místku. Oběma hráčům je potřeba za jejich odvedené služby poděkovat a popřát jim do dalších let hodně štěstí a zdraví.

Po skončení extraligového utkání, ve kterém jsme otočili nepříznivý stav a dokázali Hranice porazit, pak přišel očekávaný slavnostní okamžik. Členové exekutivy ČSH paní Kateřina Poláková a pan Petr Novák předali jako zástupci vedení svazu stříbrné a bronzové medaile. Po nich si již naši Lovci společně s fanoušky naposledy v této sezóně zazpívali slavnostní vítězný chorál.

medaileNež se naši chlapci připravili na společnou autogramiádu, dostala v hale Chemik příležitost také lovosická děvčata. Exhibiční utkání proti nedalekému Ústí nad Labem představovalo rozlučku jedné kategorie hráček, které nyní z Lovosic pokračují buď do týmu Mostu nebo již zmiňovaného Ústí nad Labem. I jim přejeme v jejich dalších házenkářských krocích hodně štěstí!

holkyZatímco před halou pokračovalo házenkářské veselí, na kterém nechyběl ani kompletní tým našeho dnešního extraligového soupeře z Hranic (viz poslední společná fotografie), vše se již připravovalo směrem k autogramiádě našich Lovců. Ta vypukla přesně ve 13hodin a trvala bezmála hodinu! Takový byl zájem o podpisy našich hráčů, kterým se letos podařilo vybojovat další cenný kov pro lovosickou házenou.

autogramPo úspěšné autogramiádě již následoval volný program, stále za doprovodu Dj Hitrádia FM, společně s malováním na tváře nebo soutěžemi o fanouškovské artikly HK Lovosice. Za symbolickou cenu pak bylo možné se občerstvit a nebylo tak divu, že zábava vesele pokračovala až do samého večera. Až do páté hodiny odpolední s námi také zůstali přátelé z Hranic a než se vydali na dalekou cestu na Moravu (myslím ale, že se jim jelo zvesela), udělali si s naším celkem a našimi příznivci další hromadnou fotografii. I to dokazuje, že jsme vlastně všichni jedna velká házenkářská rodina!

Ještě jednou děkujeme všem příznivcům za celoroční přízeň a rádi se s vámi setkáme, věřím že při další medailové oslavě, ve stejném duchu také za rok!

rodina

Kategorie: aktuality, tým "A"