Mladí házenkáři a házenkářky úspěšně reprezentovali lovosickou házenou v AUE

Celkem tři družstva se představila na mezinárodním turnaji v německém Aue. A výsledky všech přispěly k historickému úspěchu v podobě druhého místa v Superpoháru družstev. Dnes se podrobněji podíváme na vystoupení týmu minižáků.

Turnaje v německém AUE se zúčastnila družstva st. žaček, mladších žáků a minižáků. Všechna družstva postoupila do závěrečných bojů. Minižáci po strhujícím finále ztratili zlato v prodloužení, když v základní hrací době remizovali s domácím Aue 12 : 12. Chybělo trošku sportovního štěstí. Mladší žáci také získali stříbro a děvčata skončila čtvrtá s pocitem křivdy za prohrané semifinále. Tato umístění zajistila HKM Lovosice historický úspěch – druhé místo v tzv. superpoháru (soutěž klubů).

Minižáci : Nejmladší lovosičtí házenkáři zcela suverénně ovládli v pátek skupinu sedmi týmů a bez porážky nastoupili v sobotu do bojů o medaile. Oporami týmu byli Tomáš Lopata (nejlepší hráč turnaje v kategorii mini) a Michal Bednařík. Velmi dobře chytal po celý turnaj Vojta Kalivoda, snad až na finalový zápas, který byl především psychicky velmi náročný. Dobře ho střídal Franta Šafránek.

Příkladně bojoval Matěj Štolba, který však vlastní zbrklostí občas udělal zbytečné chyby. Maximum ze sebe vydal i Šimon Heller, jehož zranění ve finále bylo z jednou příčin konečné porážky. Svůj dosud nejlepší výkon podal Adam Turke, kterému zatím chybí větší zápasové zkušenosti. Lukáš Rys se uplatnil především v pátek se slabšími soupeři. Pochvalu zaslouží i Kája Kryšpín, jehož výkon se zlepšoval a především v obraně byl velmi platným hráčem. Příkladně bojovali i mladší . Tadeáš Pokorný a Honza Hron nastupovali i v základu a neztratili se. Pavel Vojíř, Lukáš Dojčinovič, Honza Šváb a Václav Toman se dobře uplatnili hlavně v základní skupině, kde dokázali vystřídat své starší zkušenější kolegy a udržet skóre, případně ještě zvyšovat brankový poměr ve prospěch Lovosic.

Pro hráče roč. 2004 a 2005 to byla vynikající zápasová zkušenost, pro borce 2003 to byl test jejich připravenosti pro učinkování v kategorii mladších žáků. Výkonnostně lovosické družstvo vysoko   převyšovalo Německé soupeře v pohybu   po hřišti a překvapivě i v osobní obraně. Také výsledek s celkem Aue I v pátek při aplikaci osobní obrany soupeře vyzněl jednoznačně pro lovosické. Ve finalovém zápase AUE zvolilo obranu 6 – 0 a dokázalo uhrát s Lovosicemi aspoň remizu. V nastaveném čase ve finálovém souboji lovosičtí ztratili soustředění (včetně trenérů) a vlastními chybami a smůlou se připravili o vítězství v turnaji. Lze říci, že po páteční prohře se trenéři AUE lépe takticky připravili na finále s Lovosicemi.

Výsledky Lovosic:

Pátek 30.května

Základní skupina

HKMLovosice : MSG Zwickau           18:12
HKM Lovosice: HVH Kamenz            18:5
HKM Lovosice: HC Leipzig                20:6
HKM Lovosice: NSG EHV/NH Aue II  20:5
HKM Lovosice: BSV Limbach /O      14:10
HKM Lovosice: NSG EHV /NH Aue I  14:9

Sobota 31.května

Semifinále 1       HKM Lovosice : MSG Zwickau   19:11
Semifinále 2       NSG Aue I : HC Leipzig              28:4

Finále                    

HKM Lovosice:NSG EHV/NH AueI     12:12
Prodloužení 2 x 3 min                               1:3

Pozn. Kromě finalového zápasu naše družstvo pravidelně střídalo všechny hráče.