V Jičíně budeme bojovat o šanci na stříbro

Velmi důležité střetnutí čeká o víkendu na naše Lovce v Jičíně. Zde budou proti obhájci titulu bojovat o udržení šance na stříbrnou příčku, o kterou na dálku svádějí boj s týmem Hranic. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

9.kolo nadstavbové části:

HBC Ronal Jičín – HK .A.S.A. Město Lovosice
sobota 17. května v 17hodin

Karty jsou před sobotním duelem zcela jasně rozdány: po vysoké prohře s Duklou Praha a vítězství oslabených Hranic ve Frýdku-Místku je skutečností, že náš soupeř v boji o stříbro je v extraligové tabulce nyní o dva body před námi. Pro zachování stříbrné pozice, na které jsme se „vyhřívali“ téměř po celou sezónu a o kterou bychom nyní na konci sezóny neradi přišli, je potřeba v Jičíně bodovat (nelze samozřejmě spoléhat na to, že Plzeň uhraje v Hranicích nějaké body – hraje se rovněž v sobotu od 17hodin).

Pakliže by se to Lovcům povedlo, rozhodovalo by se čistě jen v posledním zápase sezóny. A štěstěna i los tomu chtěly tak, že v posledním kole hostíme právě Hranice a mohlo by se tak v přímém souboji (jako kdysi v sezóně 2011/2012 v posledním zápase o titul proti Dukle Praha) rozhodnout v naší hale o držiteli cennějšího kovu.

Všem je tedy jasné, že se hraje o hodně, neboť rozhodně cítíme rozdíl mezi bronzovou a stříbrnou medailí. Konečným umístěním na druhé příčce bychom pak vyrovnali náš největší úspěch právě z před tří let. A všichni fanoušci si jistě pamatují, jaký házenkářský svátek se v hale Chemik i v jejím okolí v památný den odehrával. Stejnou atmosféru bychom si rádi připomněli i za týden, kdy jsme pro vás fanoušky připravili slavnostní zakončení sezóny společně s naším týmem.

Nebudeme ale předbíhat, nyní je potřeba vrhnout veškeré úsilí, snahu a koncentraci na zítřejší den. K duelu s Jičínem se pak vyjádřil i trenér Vladimír Šuma: „čeká nás stěžejní utkání pro zachování možnosti zisku stříbrné medaile. Není možné se spoléhat na případné vítězství Plzně v Hranicích.“ Krátce se vrátil také k poslednímu střetnutí našich Lovců v Praze: „bezprostřední vyjádření po zápase není třeba měnit. Neproměňovali jsme vyložené šance, ke kterým jsme se dostávali díky tomu, že jsme Duklu nutili k technických chybám. Výsledkem měl být náš brankový náskok, který naopak získala ve druhém poločase Dukla, která naše chyby dokázala využít. Přestala nám fungovat i obrana.“

Utkání v Jičíně začíná v sobotu 17. května od 17hodin. Sledovat jej můžete pomocí textových přenosů na www.onlajny.com nebo záznamu klubové kamery www.tvcom.cz .

Kategorie: tým "A"