Také starší dorostenci Jičín porazili

V dohrávce devatenáctého kola se po našich mladších dorostencích představili i dorostenci starší. Ti svůj zápas proti Jičínu zvládli o poznání jednodušeji a připsali si další vítězství v soutěži.

19.kolo 1.ligy st.d.:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HBC Jičín
27:20 (17:7)

V dohrávce byl k vidění pouze vyrovnaný začátek a to do 8.minuty první půle, kdy hostující tým srovnával na 3:3. Dalších osm minut přineslo hned sedm branek v síti Jičína, zatímco soupeř nebyl úspěšný ani jednou. Znamenalo to naše vedení 10:3 a ještě do poločasu pak naši hráči dokázali svůj náskok navýšit na 17:7.

Podobný scénář měl i poločas druhý, když jsme ve 43.minutě vedli již 23:10. Další minuty přinesly větší brankovou efektivitu Jičínu, který dokázal dvěma gólovými sériemi snížit na přijatelných 26:18. Nakonec jsme protivníka porazili rozdílem sedmi branek 27:20.

V tabulce patří našim hráčům šestá příčka s dvaceti body. O víkendu přivítáme v naší hale celek Karviné, se kterou se utkáme po zápase mladších dorostenců v neděli 4. května od 14hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „základ úspěchu středeční dohrávky byl jednoznačně ve vysunuté obraně a pokrytí jičínských křídel. Nebylo pak těžké z rychlých útoků proměnovat. Díky tomu jsme si v prvním poločase utvořili slušný náskok, který jsme ve druhém dějství již pouze udržovali. Přesto v naší hře bylo dost nepřesností a technických chyb, kterých je potřeba se v dalším zápase vyvarovat. Výborně zachytali oba brankaři.“

Sestava a branky Lovosic: Rada, Hrdlička – Paleček 2, Mareš, Machač 6, Černý 3, Konárik 5, Barth 6/1, Pěkný 1, Strnad 1, Motejl 1, Kalík, Franc 2

Branky ze 7m hodů: 2 – 3
vyloučení: 3 – 5
rozhodčí: Navrátil, Šiška
diváků: 49