Starší dorostenci si s Karvinou poradili

V předposledním zápase letošní sezóny přivítali starší dorostenci celek Karviné. Našemu celku se podařilo oplatit porážku od tohoto celku v kategorii mladších dorostenců, když zvítězil o dvě branky. Hodnocení utkání čtěte v článku.

1.liga st.d., 21.kolo:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HCB Karviná
25:23 (12:8)

V první půli padalo jen málo branek a to díky dobrým obranám a brankářům na obou stranách. Ve 13.minutě tak svítil na ukazateli stav 5:3. Ani další minuty nepřinesly žádné brankové hody, ale naštěstí se střelecky více začalo dařit na straně našeho celku. Tomu se podařilo ze stavu 6:5 odskočit na 11:5 a po skončení první půle drželi Lovci vedení 12:8.

Vedení se Lovosicím podařilo navýšit na začátku druhého poločasu na 16:9, ale Karviná využila našich zaváhání a snižovala naše vedení až na 18:15, v 50.minutě dokonce hosté sérií čtyř branek vyrovnali na 19:19. Až do stavu 22:22 se pak družstva střídala ve skórování, aby se závěr utkání lépe vydařil našemu celku. Karviná pět minut nedala gól a Lovci utekli na rozhodujících 25:22. Poslední branka z rukou karvinských hráčů již na našem vítězství nic nezměnila.

Starším dorostencům patří šestá příčka se ziskem dvaceti bodů. V posledním zápase této sezóny se představí stejně jako mladší dorostenci v sobotu ve Frýdku-Místku.

Komentář trenéra Radka Milera: „zápas se pro nás vyvíjel dobře a to i přesto, že jsme neproměnovali vyložené šance. Naše obrana pracovala velmi dobře a dařilo se i brankáři. Ve druhé půli naše utrápená střelba pokračovala a v posledních patnácti minutách se přestalo dařit i obraně. Soupeř se dotáhl a na nás spadla deka. Pět minut před koncem jsme ale vítězství strhli na svoji stranu a v předposledním zápase jsme tak získali dva povinné body.“

Sestava a branky Lovosic: Rada, Hrdlička – Paleček, Mareš 3, Machač 2, Baičev, Černý 1, Konárik 5, Barth 6/2, Pěkný 1, Strnad 1, Franc 6

7m hody: 3/2 – 0
vyloučení: 0 – 4
rozhodčí: Artl, Černý
diváků: 72