Rozjeté Plzni jsme vzdorovat nedokázali

Jednoznačným magnetem sedmého kola nadstavbové části extraligy byl souboj dvou nejlepších českých celků. Naši Lovci hostili tým Plzně ve snaze oddálit její mistrovskou radost minimálně o jeden týden.

7.kolo N:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
28:29 (17:12)

V dnešním zápase jsme chtěli Plzeň porazit a oplatit jí tak porážku z jarní části soutěže, kdy u nás dokázala bodovat. Bohužel se tak po nadějně rozehraném prvním poločase nestalo a naopak soupeř se díky bodovému zisku předčasně mohl radovat z mistrovské trofeje.

Začátek zápasu nás zastihl ve výborné formě, dobře jsme bránili a brankář Adamík zneškodnil hned dvě vyložené šance hostí. I díky němu a brankám výborně hrajícího Berky jsme tak v 7.minutě vedli 3:0. Další minuty již přinesly vyrovnaný průběh a Plzeň postupně umazávala z našeho brankového náskoku. Ve 21.minutě bylo srovnáno a naše lavička si vyžádala oddechový čas. Po něm se našemu týmu podařilo znovu soupeři odskočit, nejprve na 12:9 a Plzni nepomohl ani následný oddechový čas. Lovcům se podařilo náskok ještě navýšit na poločasových 17:12.

Bohužel tak dobře jak jsme vstoupili do poločasu prvního, dokázala naskočit Plzeď do druhé půle. Během pěti minut se jí podařilo minimalizovat naše vedení ze 17:12 na 17:16. Ještě jednou jsme se nadechli k většímu náporu a po brance Motla jsme ve 42.minutě vedli 22:18. Plzeň pak ale začínala získávat převahu a zefektivnila svoji střelbu. Ve 47.minutě bylo znovu srovnáno, další minuty přinesly přetahovanou o každou branku, aby v 50.minutě Plzeň poprvé v zápase vedla 24:25. Závěrečná desetiminutovka nám již štěstí nepřinesla, hosté s vidinou zisku mistrovského titulu nenechali našim Lovcům nic zadarmo a kráčeli k vítězství. Nám se v závěru podařilo prohru zmírnit na konečných 28:29.

Nezbývá než Plzni pogratulovat k zisku titulu, v letošní sezóně určitě prokázala nejlepší formu a především stabilní výkony. V nadstavbě ještě neprohrála a sérii se nepodařilo utnout ani našemu celku. Musíme se teď ale i nadále soustředit na udržení druhé příčky, o kterou svedeme boj s celkem Hranic. Do konce soutěže zbývají tři kola, v tom dalším jedeme na Duklu. Zde hrajeme v sobotu 10. května od 18:30 hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „odehráli jsme jedno z nejkvalitnějších utkání letošní sezóny, i když ne se šťastným koncem, který jsme si všichni přáli. Měli jsme velice dobrý první poločas, kdy jsme velice dobře bránili a v útoku pak hráli jednoduché věci, na jejichž konci většinou byl výborný Berka. Navíc jsme udělali pouze čtyři technické chyby. Vstup do druhé půle nám vůbec nevyšel, když jsme v přesilovce inkasovali dvě branky. K tomu jsme udělali hned tři technické chyby a zde vidím obrat v utkání. Nedokázali jsme si ani poradit s vysunutou obranou 2+4. Udělali jsme zbytečných sedm technických chyb a k tomu se přidala i nekoncentrace a nedůraz v zakončení. Od poloviny druhé půle nám už nefungovala ani naše obrana, kdy jsme si nedokázali poradit s pivotem Petrovským.“

Doplnění komentáře od trenéra Vladimíra Šumy: „chtěl bych poděkovat divákům za jejich podporu. Těžko již můžeme házenkářskému fanouškovi nabídnout lepší zápas než utkání prvního s druhým, ve kterém se může rozhodnout o titulu. I proto bych možná očekával větší divácký zájem, i když samozřejmě děkujeme příznivcům obou celků za bouřlivou atmosféru.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík, Landa 1, Sýkora, Motl 12/1, Jelínek, Chroustovský 1, Hes 1, Berka 8, Semerád, Jonáš 3, Kolomazník 2, Miko

Sedmimetrové hody: 2/1 – 4/3
vyloučení: 2 – 5 (ČK Šindelář)
rozhodčí: Horáček, Novotný

Kategorie: aktuality, tým "A"