První turnaj házenkářských přípravek v Lounech

Ve sportovní hale v Lounech připravili pořadatelé na dvou hřištích turnaj pro začínající házenkáře ročníku 2005 a mladší. Zúčastnily se družstva z Chomutova, Žatce, Mostu, Ústí n.L., Dukly Praha, dva celky z Lovosic a Loun.

DSC02499

Za Lovosice startoval tým složený z hráčů, kteří již hrají svoji soutěž organizovanou KSH Ústí a druhý celek byl složen z dětí, které hrály vůbec poprvé v životě. Zkušenější družstvo (roč.2005) všechny své zápasy vyhrálo a jeho výkon především proti družstvu Dukly Praha lze pouze pochválit a ocenit především bojovnost a snahu všech hráčů. Další zápasy proběhly jednoznačně v režii lovosického týmu. Svojí šikovností na sebe upozornil v brance Franta Šafránek, určitě nejlepší brankař na turnaji. Hru družstva režíroval Martin Zámyslický a jemu dobře pomáhali Martin Křížek s Tomášem Pokorným. Výborně se předvedli i Vincent Frieser a Ondra Zábranský, který však potřebuje získat přehled o hře a větší soustředěnost k dění na hřišti. Celkově lze konstatovat, že tito hráči přijdou do kategorie minižáků velmi dobře připraveni a jejich sportovní projev je příslibem pro budoucnost.

Mladší lovosické družstvo bylo složeno z dětí roč.2005 a 2006 a většina hrála na větším turnaji poprvé. Jeden zápas vyhrálo a ostatní (kromě utkání s Duklou a Ústím) hrálo vcelku vyrovnané partie. V brance se střídali všichni hráči a na tomto postu celkem nikdo nevynikl.

Většina našich soupeřů měla v družstvech jednoho lídra, který dával většinu branek, náš záměr však byl, aby si všechny děti zahrály a ne pouze sekundovaly jednomu hráči. Tento záměr se podařil a všem zúčastněným se turnaj velmi líbil. Všechny členy týmu je třeba pochválit za bojovnost a snahu uplatnit se. Slušnou technikou a pohybem na sebe upozornil Tomáš Křížek a Václav Paur s Tomášem   Hanzalem. Tereza Plasová, Karolína Kuhnová, Jan Karlík a Jáchym Toužimský střídali dobré okamžiky se slabšími. Dokázali zpracovat míč i vystřelit a po získání zkušeností a jistoty na hřišti   jejich výkon rychle   bude stoupat.

Speciální turnaj pro   přípravky, který uspořádali v Lounech, lze hodnotit velmi kladně a doufejme, že najde i následovníky. Určitě jeden uspořádáme i v Lovosicích.       Poděkování si zaslouží i rodiče, kteří zajistili dopravu dětí na turnaj.

Jan Šváb, Marek Trefný

Kategorie: mládež, přípravka