Lovosičtí žáci na turnaji školních družstev OPEN CUP 2014

Velkého mládežnického turnaje na Zahradním městě se zúčastnili i malí házenkáři z Lovosic. Lovosické školy reprezentovaly členové kroužků házené při DDM Elko Lovosice.

oranžoví: Draci, modří tmavě: Jestřábi, modří bledě: Lovci a Piráti

Byly sestaveny čtyři týmy, dva v kategorii 1 – 3 tř. a dva v kategorii 4 – 5 tř. Většina hráčů hraje závodně házenou v týmech ml. žáků a minižáků v oddílu HKM Lovosice. Turnaje se zúčastnilo v obou kategoriích 56 školních družstev z Prahy a z mimopražských škol pouze Lovosice. Lovosičtí žáci nezklamali a vybojovali první, druhé, čtvrté a sedmé místo. Finalová utkání byla v režii škol, kde školní trenéři jsou házenkáři Dukly a Lovosic a děti hrají v těchto klubech závodně házenou.

Lovosická družstva v kategorii 1. – 3. tř. (trenéři Čech a Šváb)

Pirát: Turnaj ve své kategorii vyhráli bez ztráty bodu. Ve finále porazili družstvo Svoboďáčci (složené převážně s minižáků Dukly) 6 : 4. Družstvo hrálo ve složení : Franta Šafránek v brance a byl výborný, k vítězství v turnaji přispěl velkou měrou, výborně hráli i Tadeáš Pokorný, Honza Hron, Martin Zámyslický a Martin Křížek. Jim vydatně pomáhali i Tomáš Křížek (1 tř.) a Honza Pilney. Všichni zaslouží pochvalu za bojovnost a obětavý výkon.

Jestřábi: Skončili na pěkném sedmém místě. O lepší umístění je připravila absence brankaře (i v házené 4+1 je brankař velmi důležitý) a vysoká porážka ve čtvrtfinále s družstvem lovosických pirátů (10:4). Oporami družstva byli Tomáš Pokorný, který však se silnějšími soupeři nestačil fyzicky (hlavně v obraně ) a Vojta Černý , který se snažil i v brance. Tomáš Král, Vincent Frieser, Antonín Bartošík, Ondra Zábranský a Lukáš Vaverka zatím toho moc nenahráli a potřebují více zkušeností v těžších zápasech. Pochvalu za snahu a bojovnost zaslouží však všichni.

Kategorie 4. – 5. tř. (trenéři Šuma a Trefný)

Lovci: Vybojovali stříbrné medaile , když ve finále podlehli smolně o jednu branku v závěru zápasu. V brance chytal Václav Rambousek a ve hře se předvedli velmi dobrým projevem Vítek Svoboda, Matěj Štolba a Adéla Pokorná. Dobře hrál i Kája Kryšpín, formu z podzimu však zatím nemá. Dařilo se i Tomášovi Limberkovi. Vynikající okamžiky předváděl i Tomáš Lopata, který však musí zvýšit své zaujetí pro hru na celou dobu zápasů. Lze konstatovat, že družstvo splnilo očekávání.

Draci : Skončili na čtvrtém místě po nešťastné porážce v semifinále o jednu branku. Celé družstvo vynikalo bojovností a snahou. Vynikl Šimon Šmíd a Michal Bednařík. Martin Škaloud zaujal maximální snahou, která však někdy končí zbytečnou zbrklostí. Lukáš Rys a Šimon Heller se na hřišti neztratili, nutno však zvýšit agresivitu a odvahu při řešení herních situací. Franta Semerád musí zvýšit fyzickou kondici a rychlost. V brance chytal Petr Kouba, ten začal s házenou na podzim a zatím mu chybí zkušenosti z utkání.

Celkově lze zájezd do Prahy hodnotit za velmi úspěšný a poděkovat dětem za jejich výkony ve velmi nepříznivém počasí (zima),rodičům za pomoc při dopravě a trenérům za organizaci a vedení družstev.

Jan Šváb, ved.kroužku: ELKO DDM Lovosice