Lovci si zkomplikovali cestu za stříbrnou medailí

V osmém kole nadstavbové části mužské extraligy zajížděli naši hráči do Prahy, kde se v sobotu vpodvečer postavili proti domácí Dukle. Zápas, resp. druhý poločas utkání, se jim vůbec nevydařil a z Prahy tak odjíždíme s prázdnou.

8.kolo N:

HC Dukla Praha – HK .A.S.A. Město Lovosice
29:21 (11:11)

Zcela nepovedený druhý poločas utkání v Praze rozhodl o tom, že po dlouhé době můžeme opustit druhou příčku extraligové tabulky. V době, kdy do konce soutěže zbývají poslední dvě kola, se tak situace i nadále dramatizuje v neprospěch našeho celku.

Přitom vstup do zápasu se nám vydařil, když jsme rychle vedli 4:2 a to ještě Hes neproměnil rychlý protiútok! Pak se utkání vyrovnalo a oba týmy se střídaly ve skórování. Dukla byla povětšinou o jednu branku vpředu, náš celek vždy ale dokázal stav brankově dorovnat. V závěru zápasu jsme skóre přetočili na naši stranu, když jsme získali vedení 10:9 a 11:10, ale poločas nakonec skončil smírně 11:11.

Druhá polovina střetnutí byla v režii Dukly. Na její straně bylo bohužel k vidění více bojovnosti a chtíče, přestože Dukla již nemůže své postavení v tabulce příliš vylepšit a medaile na ni letos nečeká. Domácí celek si postupně vypracoval až tříbrankové vedení, ve 46.minutě to bylo již 20:16. Střelecký výpadek mezi 43. a 51.minutou způsobil, že Dukla ze stavu 18:16 odskočila již na 21:16 a naši hráči dnes neměli na zvrat síly.

Konec utkání byl bohužel ze strany Lovců odvezdaný a Dukla toho využila k navýšení náskoku. Ještě čtyři minuty před koncem byl stav 24:20, aby nakonec Pražané zvítězili o osm branek 29:21!

V neděli odpoledne se hraje utkání Frýdek-Místek – Hranice. Pokud v něm zvítězí hostující celek, přeskočí nás v tabulce a situace se pro nás ještě více zkomplikuje. Do konce sezóny teď zbývají poslední dvě kola! V tom dalším jedeme do Jičína, na palubovku obhájce titulu, v posledním pak hostíme právě Hranice. Nezapomeňte, že právě v den zápasu proti Hranicím 25. 5. je pro všechny naše fanoušky připraveno rozloučení s letošní sezónou!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „v první třetině zápasu nám velice dobře fungovala obrana. Soupeř se přes naši pohyblivou, byť ne tak agresivní defenzivu hůře prosazoval, nám se dařilo získávat míče a dostávat se do rychlých protiútoků. Bohužel vytvořené šance jsme nedokázali využít, pokud by se nám to povedlo, mohli jsme po prvním poločase vést rozdílem tří až čtyř branek. Druhý poločas připomínal obrázek z minulého týdne, kdy jsme sehráli zápas s Plzní. Během pár minut jsme udělali tři technické chyby, které Dukla potrestala brankou. Celkově jsme ve druhém poločase vyprodukovali příliš velké množství technických chyb.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík, Landa 5, Sýkora 1, Motl 7/3, Chroustovský 2, Klimt 1, Hes 3, Berka 1, Semerád, Jonáš, Kolomazník 1, Miko

Sedmimetrové hody: 2/2 – 3/3
vyloučení: 4 – 4
rozhodčí: Bečička, Horák
diváků: 155

Kategorie: aktuality, tým "A"