Branka v poslední vteřině přisoudila Lovcům třetí příčku

Smolné střetnutí odehráli naši házenkáři v sobotu večer v Jičíně. V devátém kole nadstavbové části jen remizovali s domácím týmem, přestože ještě čtvrt hodiny před koncem vedli o pět branek. Hodnocení zápasu čtěte v článku.

9. kolo N:

HBC Ronal Jičín – HK .A.S.A. Město Lovosice
27:27 (14:14)

Lovci museli v Jičíně vyhrát, aby v posledním kole letošní sezóny mohli bojovat s Hranicemi v přímém souboji o konečné druhé místo v extralize. Přestože se zápas vyvíjel pro naše barvy velmi dobře, nakonec nám zbyly jen oči pro pláč.

První poločas zápasu nepřinesl nic zajímavého, oba týmy se střídaly ve skórování a žádnému se nepodařilo získat výraznější náskok. Rezultoval z toho poločasový výsledek 14:14. Vše zajímavé a podstatné se tak odehrálo ve druhém poločase, který nakonec přinesl smutný závěr pro naše barvy.

Druhá půle by se dala rozdělit na dvě části. V té první jsme byli jasně lepším celkem a dokázali si vypracovat i šestigólové vedení. Dobře fungovala obrana s brankářem Adamíkem, v útoku pak zářil Landa, který se včera zaskvěl osmi brankami a dával důležité branky. Bohužel se nám vůbec nevydařila závěrečná pasáž důležitého zápasu. Produkovali jsme v ní až příliš technických chyb a dostávali smolné branky. Třikrát za sebou se soupeř dokázal prosadit při signalizaci pasivní hry, třetí branka padla s přispěním brankové konstrukce. I přesto jsme stále o branku vedli, když se prosazoval již zmiňovaný Landa. Půl minuty před koncem za stavu 26:27 v náš prospěch si trenér Vladimír Šuma vyžádal oddechový čas.

Po něm Lovci rozehráli akci, na jejímž konci byl proskakující Jiří Motl. Jeho vyložená šance ale byla zastavena odpískáním útočného faulu našeho pivota. Následující vteřiny pak přinesly pro Lovosice fatální závěr – Jičín rozehrál dlouhou přihrávkou na naši útočnou polovinu, odhozený míč se odrazil od nohy jednoho našeho hráče k vracejícímu se Lovci a jeho následná teč poslala míč přímo do rukou jičínského Krále. Z jeho ruky pak padl dvě sekundy před koncem poslední gól, který rozhodl o tom, že naši hráči si po posledním utkání pověsí na krk bronzové medaile.

Samozřejmě po průběhu střetnutí a s vidinou vybojovat si stříbro v utkání proti Hranicím, převládá momentálně v našich srdcích zklamání. Ale je potřeba si připomenout, že posledních deset let bojujeme neustále na špičce nejvyšší soutěže a letošní sezóna přinesla další úspěch v podobě bronzové medaile. Tu s vámi chceme společně oslavit příští týden, kdy je pro vás v neděli 25. května od rána připraven program a závěrečná oslava letošního ročníku.

K slavnostnímu dni přineseme samostatný článek. Nyní jen informace o tom, že zápas se hraje v neděli 25. května od 10:30 hodin a vstupné bude symbolické v podobě 10Kč.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „závěr sezóny jsme si představovali jinak. Před měsícem jsme měli velkou radost, když jsme si právě díky vítězství nad Jičínem zajistili další medaili. Po dnešku naopak cítíme zklamání, když nám sice medaile zůstala, ale po průběhu sezóny jsme určitě měli dosáhnout na tu o příčku výše. K samotnému zápasu – viděli jsme vyrovnaný první poločas, ve kterém jsme vyprodukovali pouze jednu technickou chybu. Neproměnili jsme několik vyložených šancí, ale celkově neměla první půle vliv na výsledek zápasu. Ve druhé půli jsme se dostali na výrazný brankový rozdíl, ale bohužel přišly dva úseky, každý s pěti technickými chybami. Ten první jsme ještě dobrou obranou a díky zákrokům Adamíka dokázali zvládnout. Bohužel se nám to nepodařilo v závěrečné fázi, kdy jsme nahromadili dalších pět chyb a soupeři se podařilo díky naší vlastní nedisciplinovanosti dvě vteřiny před koncem srovnat.“

Kategorie: aktuality, tým "A"