Ze Zubří jedeme s prázdnou

Oba týmy dorostenců nastoupily o víkendu proti celkům ze Zubří a bohužel se ani jednomu z nich nepodařilo proti silnému soupeři bodovat. Podrobnosti k zápasu a hodnocení trenéra čtěte v článku.

18. kolo 1.ligy st.dorostu:

HC Zubří – HK .A.S.A. Město Lovosice
21:16 (14:10)

V sobotu odcestoval tým staršího dorostu do Zubří, kde se střetl se třetím celkem tabulky. Naši hráči se ale favorita nezalekli a v první půli dokonce vedli o tři branky. Po vyrovnaném začátku se chopil iniciativy domácí celek, kterému se podařilo získat vedení 8:6. Čtyřgólová série ale otočila vývoj utkání a rázem vedli naši Lovci 10:8. Bohužel posledních osm minut ale vyšli střelecky naprázdno a soupeř toho dokonale využil. V poločase Zubří vedlo o čtyři branky 14:10.

Začátek druhé půle byl vyrovnaný a našim hráčům se dokonce podařilo snížit náskok soupeře na polovinu (18:16 37.minuta). V dalším průběhu se přeci jen více začali prosazovat domácí a drželi si 3-4gólový odstup. V konečném součtu zvítězilo Zubří 21:16.

V tabulce patří našemu celku sedmá příčka se ziskem osmnácti bodů. V dalším kole přivítáme doma celek Jičína v neděli 13. dubna od 14hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „v prvním poločase nás trápila nedůslednost v obraně, díky čemuž se soupeř příliš lacino dostával do vyložených šancí. Výborný výkon ale předváděl brankář Rada a díky němu jsme tak prakticky celý první poločas odehráli se soupeřem vyrovnanou partii. Ve druhé půli se naše obrana zlepšila, ale přestali jsme proměňovat a soupeř nás trestal z rychlých útoků. I tak jsme ale s výborným Zubřím drželi krok. Ke konci nám však došly síly, ale i tak zaslouží všichni hráči velkou pochvalu za bojovnost.“

Sestava a branky Lovosic: Rada 1, Hrdlička – Paleček, Mareš, Machač 6, Konárik 4, Barth 8/3, Pěkný, Strnad 1, Franc 6

Sedmimetrové hody: 2/0 – 6/3
vyloučení: 1 – 0
rozhodčí: Fukala, Mohyla
diváků: 115