V sobotu přivítáme Jičín

Úřadující český šampion zavítá v sobotu odpoledne do Lovosic, aby se ve čtvrtém kole nadstavbové části extraligy postavil našim Lovcům. Kdo z tohoto duelu vyjde vítězně, dozvíme se za dva dny, již nyní si ale můžete přečíst pozvánku na toto utkání.

Soupeř, se kterým máme z loňské sezóny co napravovat, se v sobotu odpoledne představí v lovosické hale Chemik. Lovci přivítají Jičín, se kterým v sezóně 2012/2013 dvakrát v domácím (!) prostředí prohráli o osm branek. Tuto nelichotivou bilanci jsme dokázali zkorigovat v základní části, když jsme na začátku února Jičín porazili 29:25. Zcela srovnat skóre z posledních dvou sezón tak budeme chtít v sobotu a nelze zastírat, že jsme v následujícím měření sil favoritem.

Napovídá tomu postavení v tabulce obou celků. Našim Lovcům i nadále patří druhá příčka se ziskem 33bodů, Jičín figuruje na pozici páté s pětibodovou ztrátou na náš celek. Pro oba týmy znamená zisk dvou bodů důležitý krok: Lovosice nesmí v domácím prostředí ztrácet, chtějí-li i nadále bojovat o medailové pozice, Jičínu by naopak bodový zisk výrazně pomohl k tomu, aby stáhl náskok celků, které prozatím medailové pozice okupují.

Navíc Jičínští házenkáři v nadstavbové části nezískali zatím ani bod a to i přesto, že dva ze tří zápasů odehráli v domácí hale. V úvodním kole si přesvědčivé vítězství 24:18 odvezly Hranice, ve druhém podlehl Jičín těsně 23:24 ve Frýdku-Místku. Zatím poslední výsledek byl 22:23 a ten znamenal těsnou výhru lídra tabulky z Plzně, kterou nejvážnější adept na extraligový trůn odvezl na západ Čech.

Jičín by tak rád po třech bezbodových pokusech zabral a získat body na palubovce našeho celku by pro něj bylo zcela jistě velkou vzpruhou. Nejlepším střelcem úřadujícího českého mistra je křídlo Radek Král s 85vstřelenými brankami, z toho 29gólů dosáhl z čáry sedmimetrového hodu. Druhým nejlepším střelcem Jičína je spojka Jan Vocásek. Ten si ale poslední extraligové branky připsal na konci listopadu loňského roku, od té doby jej trápí zdravotní problémy, které mu zatím nedovolily nastoupit zpět do hry. V celku Jičína se prosazuje především úspěšná generace mladých hráčů ročníku 1992, když se střelecky daří triu Krahulec – Skopal – Zeman. Tým Jičína vede do loňského roku aktivní extraligový hráč Aleš Babák, který převzal trenérský post po svém bratru Petrovi.

Napravit dvě prohry našeho celku s Jičínem z loňské sezóny by si přál i trenér Lovců Vladimír Šuma: „Jičín je náš tradiční soupeř a každé utkání s ním má svůj náboj. V loňském roce jsme s ním dvakrát dosti výrazně zaváhali a rádi bychom se v sobotním zápase vrátili zpět do vyrovnanější bilance. Určitě chceme zvítězit. Soupeř praktikuje herní styl podobný například Zubří, po celé utkání vydrží běhat nahoru a dolů a my se budeme snažit eliminovat jejich rychlý protiútok. Pokud se nám toto podaří, tak věřím, že budeme úspěšní.“

Utkání začíná v lovosické hale v sobotu od 17hodin, nezapomeňte dorazit povzbudit naše Lovce, budou to určitě potřebovat! Zápas budete moci sledovat také prostřednictvím textového zpravodajství na www.onlajny.com nebo záznamu klubové kamery na www.tvcom.cz.

Kategorie: tým "A"