V neděli Lovci bojují v Hranicích

Souboj dvou sousedů v tabulce nabízí páté kolo nadstavbové části extraligy. Náš celek, kterému patří druhá příčka, se v něm utká se třetím týmem tabulky. V neděli dopoledne nastoupí Lovosice v Hranicích, pozvánku na zápas čtěte v článku.

Do konce letošního ročníku zbývá šest zápasů a situace v horní šestce je i nadále dramatická. A nedá se ani čekat, že by se dramata neodehrávala až do posledního kola, ve kterém shodou okolností hostíme právě Hranice. Na tento den také pro všechny naše fanoušky připravujeme celodenní program ve stylu utkání s Duklou před třemi lety (podrobnosti přineseme v dalších dnech).

Nyní je ale potřeba se soutředit na nedělní střetnutí, ve kterém zajíždíme na půdu Hranic. Jak jsme již psali výše, ty jsou v tabulce za námi jen s čtyřbodovým odstupem a určitě chtějí zaútočit na nejvyšší příčky. Zápas s naším celkem tak pro tým Libora Hrabala, trenéra našeho soupeře, bude velmi důležitý.

Lovosice v neděli pojedou na půdu celku, který má jedno z nejlepších složení ze všech současných extraligových celků. V loňské sezóně Hranice zvítězily v Českém poháru a v extralize si vybojovaly historický úspěch v podobě druhé příčky. A i letos by chtěly podobný extraligový úspěch určitě zopakovat. Zatím si vůbec nevedou špatně a medailové pozice ještě zdaleka nejsou rozděleny.

Na postu brankáře se v Hranicích výborně prezentuje nestárnoucí Josef Kučerka. Ten je nepřehlédnutelný a je jedním ze základních stavebních kamenů hry Hranic. K jeho výkonu pomáhá i velmi dobrá obranná práce jeho spoluhráčů. V útoku dominují hře soupeře spojky, ale nejlepším střelcem v dosavadním průběhu je křídlo Tomáš Galus (125 branek). Doplním, že pouze o dva góly méně má náš nejlepší střelec Jirka Motl, o branku méně pak Josef Jonáš.

Pozornost našich obránců se bude určitě soustředit na hráče na spojkách, kde jsou ostrostřelci jako je Miroslav Rachač, nebo Martin Stržínek. Také křídla jsou ozdobou našeho sobotního protivníka, vedle Tomáše Galuse nesmíme zapomenout rozhodně na Zdeňka Čadru. Na pivotu pak k největším oporám patří Jakub Šíra.

Z výše uvedeného výčtu je vidět, že soupeř disponuje velikou herní silou a je druhým nejlépe střílejícím týmem. Tím prvním jsou naši Lovci, takže podle papírových předpokladů by v Hranicích měly být v sobotu k vidění brankové hody.

Pokud ale dobrou formu z letošní sezóny prokážou brankáři, jak Kučerka tak naši gólmani, nemusí být zápas na branky zdaleka tak bohatý. To vše ale uvidíme v neděli dopoledne. A co od dalšího kola očekává trenér Lovců Vladimír Šuma? „V nejbližší době nás čekají tři stěžejní utkání, ve kterých se rozhodne o držitelích medailí. Nejprve těžký zápas v Hranicích, pak ve Frýdku-Místku a pravda se ukáže v domácím střetnutí s Plzní. Hranice jsou jeden z nejzkušenějších celků extraligy, dokáží hrát šedesát minut stejnou házenou s minimem technických chyb. My se budeme snažit v Hranicích bodovat, neboť bodový zisk by nás odpoutal právě od našeho nejbližšího soupeře a hlavně by nás pořád udržel pouze v mírném odstupu od vedoucí Plzně,“ řekl trenér Lovců.

Budeme našim hráčům a celému týmu držet palce. Střetnutí začíná v hranické hale v neděli 20. dubna od 10:30 hodin. Sledovat jej můžete prostřednictvím textového přenosu na www.onlajny.com nebo záznamu klubové kamery na www.tvcom.cz . Lovosice se na svou pouť za dalším extraligovým zápasem vydají v sobotu odpoledne vlakem.

Kategorie: tým "A"