Prague handball cup- starší dorost

Poslední zprávu o vystoupení lovosického zástupce na mezinárodním mládežnickém turnaji Prague Handball Cup přinášíme dnes. Dočtete se v ní, jak se prezentovali naši starší dorostenci.

O prodlouženém víkendu, kdy byly Velikonoční prázdniny, jsme se se starším dorostem zúčastnili jednoho z největších mládežnických turnajů na světě. Na turnaj jsme odjížděli se záměrem změřit síly se zahraničními celky. V konkurenci 38 týmů v naší kategorii náš tým obstál velmi dobře a umístil se na 7. místě, když jsme vypadli těsně před branami semifinále. Lovci se tak v kategorii staršího dorostu umístili jako nejlepší Český celek.

I přes četná zranění, které nás pronásledují celý rok, jsme dokázali v sedmi utkáních 6x zvítězit v řadě a porazit celky Friedberg (GER), Québec (CAN), Jersie (DEN), KP Brno (CZE), Povážská Bystrica (SVK), Dukla Praha (CZE), ale nakonec jsme až v sedmém utkání našli přemožitele v podobě Bernu (SUI), který ve velmi vyrovnaném utkání dokázal vyhrát o 3 branky. Zápas velice pokazila dvojice Nizozemských rozhodčí, kteří mnoha špatnými výroky zápas ovlivnili. Bern si nakonec z turnaje odvezl bronzovou medaili.

Z turnaje jsme odjížděli s dobrými pocity a všechny hráče nutno pochválit za příkladnou reprezentaci oddílu.

Výsledky všech utkání jsou na webových stránkách www.phc.cz