Mladší dorostenci na PHC ve finálové fázi!

Třetí lovecký celek, který se zúčastnil mezinárodního turnaje v Praze, byl tým mladších dorostenců. Ten si na turnaji vedl výborně a ze hry o medaile jej vyřadila až branka z devítky po skončení hrací doby. Hodnocení jeho vystoupení si přečtěte v článku.

O velikonocích od 18. až do 21. dubna se mladší dorostenci Lovosic zúčastnili jedné z největších evropských přehlídek mládežnické házené, turnaje Prague Handball Cup 2014. V naší kategorii ml. dorostenců soupeřilo 59 družstev, ze sedmnácti států v 9 skupinách o postup do osmi tříčlenných nadstavbových skupin, z nichž dále jen jejich vítězové bojovali systémem play-off. Naši borci rozhodně nezklamali a zanechali na turnaji velmi dobrý dojem.

Turnaj jsme zahájili proti soupeři z Dánska – TÅRS-UGILT IF. Toto utkání bylo jednoznačnou záležitostí a v poklidu jsme si došli pro vítězství 19:10.

Druhé utkání bylo o něco náročnější. Houževnatý soupeř z Chorvatska – RK TRNJE, nám ale nepřidělal větší problémy. Průběh zápasu jsme celkem kontrolovali a nakonec se z vítězství po zásluze radovalo naše družstvo 18:12.

Posledním naším pátečním soupeřem byl rakouský klub WÖLFE WIEN. Toto utkání bylo vyrovnané pouze v úvodní části. Naši hráči si postupně zlepšenou hrou vytvářeli náskok až na konečných 20:9.

Na úvod našeho sobotního programu nás čekal další velmi houževnatý soupeř z Litvy – RK HANDBALIS. I průběh tohoto utkání byl celkem vyrovnaný, ale nakonec se opět po zásluze radovalo naše družstvo z vítězství 15:11.

Druhé sobotní utkání bylo první velkou prověrkou naší síly. Soupeře z Německa – BSV 93 MAGDEBURG, který předváděl velmi dobré výkony,jsme nakonec ve vyrovnaném utkání, zejména kvalitní hrou v obraně, dokázali porazit v poměru 11:8.

Na závěr základní části naši hráči změřili síly s družstvem H43 I – Göteborg ze Švédska. S dalším velmi kvalitním soupeřem jsme opět sehráli velmi vyrovnaný a bojovný zápas, ale nakonec jsme sice těsně, ale přeci jen prohráli v poměru 10:11.

V neděli nás čekala nadstavbová tříčlenná skupina o postup do dalších vyřazovacích bojů. V prvním utkání této skupiny se od nás bohužel odvrátilo pověstné štěstí. S družstvem IFK YSTAD, znovu ze Švédska jsme opět sehráli velmi kvalitní, vyrovnaný a bojovný zápas, ale krutým gólem po čase z devítky jsme podlehli těsně 14:15 a zavřely se nám tak dveře k postupu do další fáze turnaje.

V posledním utkání turnaje, v kterém jsme nastoupili proti družstvu Lokomotiva LOUNY, nám již tak trochu scházela motivace, ale i tak jsme jej nakonec bez problémů zvládli a s turnajem jsme se rozloučily vítězstvím 9:5.

Celkově zaslouží naše družstvo obrovskou pochvalu. Naše hra šla postupně velmi nahoru a za předvedený výkon se vůbec nemusíme stydět, ba právě naopak. Doufejme jen, že se nám na předvedené výkony podaří navázat v posledních čtyřech kolech 1. ligy mladších dorostenců.

Sestava a střelci:    

Gebur Arpád, Patrik Dojčinovič (brankáři) – Přemysl Čech (15), Petr Čepelák (2), František Johan (2), Jiří Kalík (11), David Karlovec (4), Michael Konárik (30), Vít Lichtenberg, Dominik Mareš, Filip Motejl (12), Ondřej Poráč (5), Radek Provinský (24) a Filip Seyfryd (11).