Mladší dorostenci na Duklu nestačili

V sobotu 26. dubna 2014 sehráli naši mladší dorostenci své další prvoligové utkání. Tentokrát se představili ve sportovní hale Ruzyň na palubovce Dukly Praha, které patřila třetí příčka.

1. liga ml.d., 20.kolo:

HC Dukla Praha – HK .A.S.A. Město Lovosice
28:22 (10:10)

Zápas jsme nezačali špatně a ujali se vedení 0:2. Poté jsme bohužel díky technickým chybám a nepřipravené střelbě několikrát ztratili míč. Dukla tohoto našeho zaváhání dokázala využít k vyrovnání. Následně bylo utkání velmi vyrovnané a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. V závěru první půle se jazýček na vahách mírně převážil na stranu domácích, ale nám se podařilo odpovědět a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 10:10.

Úvod druhé části se nám opět vydařil a šli jsme do vedení 11:14, ale přílišná zbrklost, další technické chyby a nepřipravená střelba domácí opět dostala do hry. Poté následovala velmi vyrovnaná pasáž kdy se nám až do 21. minuty stále dařilo držet nepatrný náskok. V rozmezí mezi 22. až 25. min druhého poločasu se však Dukle podařilo šňůrou třech branek vývoj utkání otočit a šli tak poprvé v druhém poločase do vedení 22:21. Tento moment byl, jak se později ukázalo, pro vývoj zápasu rozhodující. Sice jsme ještě dokázali srovnat na 22:22, ale dalším nešťastným momentem bylo pak v 27. minutě vyloučení našeho hráče Konárika, který kromě ČK inkasoval také čtyřminutový trest, takže jsme až do konce utkání hráli oslabeni. Na zvrat v zápase jsme v sobě již nenalezli dostatek sil a utkání jsme nakonec prohráli až příliš krutým rozdílem 28:22.

V současné tabulce patří našemu týmu páté místo se ziskem dvacetitří bodů. V dalším kole hostíme v neděli ve 12hodin na domácím palubovce Karvinou, vedoucí tým ligové tabulky. Přijďte nás podpořit, bojujeme o medaili!

Sestava a branky Lovosic: Vodička, Gebur – Poráč 2, Kalík 6, Johan, Provinský 4, Motejl 2, Karlovec 1, Konárik 3, Mareš, Čech 4, Seyfryd, Čepelák, Lichtenberg

Branky ze 7m hodů: 0 – 0
vyloučení: 2 – 3 (ČK Konárik)
rozhodčí: Dolejší, Blanar