Lovci proti Jičínu nezaváhali

Ani ve třetím zápase v domácím prostředí, které naši Lovci sehráli v nadstavbové části, lovosičtí házenkáři nezaváhali. Dnes dokázali o pět branek porazit soupeře z Jičína a i nadále jim patří druhá příčka v extralize. Komentář k zápasu čtěte v článku.

4. kolo N:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
28:23 (13:10)

Další dva body do extraligové tabulky si dnes připsali naši Lovci a potvrdili tak druhé místo v nejvyšší soutěži. To budou muset ale v následujících dvou kolech hájit na půdě soupeře. Pojďme se podívat, jak vypadalo dnešní utkání proti celku z Jičína.

Naši házenkáři vstoupili do zápasu lépe a po deseti minutách vedli 5:2. Tři branky hostujícího celku v řadě ale přinesly brzké vyrovnání na 5:5 a zápas začínal odznova. Další tříbranková série ale přišla z rukou našich hráčů a stejný rozdíl si pak Lovci udržovali i ve zbytku první půle, která skončila 13:10.

Začátek druhého poločasu zastihl připravenějšího našeho protivníka, který dokázal ve 38.minutě po brance Skopala ze sedmimetrového hodu snížit již na rozdíl jediné branky 14:13. V dalších minutách se ale projevila lepší herní pohoda našeho družstva a ve třech čtvrtinách zápasu byl rozdíl již pětigólový (46.minuta 21:16). O pět branek jsme vyhráli i v konečném součtu a po vítězství 28:23 si připsali dva body do tabulky extraligy.

V dalším kole zajíždíme na půdu Hranic, které jsou v tabulce na třetí příčce. Body z tohoto zápasu by pro nás byly nesmírně cenné a posunuly by nás již velmi blízko medaili. O tom, zda se to našim Lovcům podaří, se můžeme přesvědčit příští týden v neděli. Zápas v Hranicích se hraje 20. dubna od 10:30 hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „dnes jsme získali další dva body, které nás přiblížily ještě více k medaili. Zdá se, že se extraligový peloton rozděluje na dvě části a adepti na medaili se ještě více zvýraznili. Dnešní pětigólové vítězství nad Jičínem považuji za velký úspěch, neboť jsme do zápasu nastupovali v kombinované sestavě. Tři z hráčů základní sestavy trápí zdravotní problémy, ale ostatní je dokázali velmi dobře zastoupit. Od začátku bylo vidět, že hráči chtějí zvítězit, i když jsme byli v zápase nervózní. To se projevilo na neproměňování brankových šancí včetně sedmimetrových hodů. Každopádně jsme dnes udělali velký krok k medaili.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík 2, Landa 1, Sýkora 2/1, Motl 7/2, Chroustovský 2, Klimt 3, Hes 4, Berka 4, Semerád, Kolomazník, Miko 3, Jonáš

7m hody: 5/3 – 3/3
vyloučení: 8 (ČK Landa) – 10 (ČK Bareš)
rozhodčí: Macho, Hájek
diváků: 523

Kategorie: aktuality, tým "A"