Hranice stáhly náskok Lovců

Druhý a třetí celek extraligové tabulky dnes bojovaly o další body v pátém kole nadstavbové části. Nakonec byly úspěšnější domácí Hranice, které se tak našemu celku přiblížily již jen na dvoubodový rozdíl. Komentář k zápasu čtěte v článku.

5.kolo N extraligy:

TJ Cement Hranice – HK .A.S.A. Město Lovosice
29:27 (15:13)

Nevydařil se nám již samotný vstup do zápasu, kdy nás trápila koncovka, zatímco domácí celek se dokázal brankově prosazovat. Po dvanácti minutách tak na ukazateli svítil stav 5:2 pro Hranice. Teprve poté se našemu celku podařilo hru srovnat, během minuty bylo sníženo na 5:4, o pár minut později srovnáno a vyrovnaný průběh viděla hranická hala i nadále. Čtyři minuty před koncem jsme po brance Hese dokonce získali těsné vedení 12:13, ale závěr patřil hranickým. Těm se podařilo třemi brankami v řadě stanovit konečné skóre prvního poločasu na 15:13.

Ani úvodní minuty druhého poločasu se nám nevydařily a soupeř opět odskočil do výraznějšího vedení (17:13 ve 13.minutě). Několikrát se opakoval stejný scénář, kdy naši hráči dokázali téměř vymazat náskok soupeře, ale Hranice vzápětí vždy odskočily (18:15, 18:17 – 22:18, 22:21 – 26:22, 26:25). V závěrečné fázi hry jsme i díky osobní obraně dokázali zápas ještě zdramatizovat. Chyba v obraně ale nakonec dala šanci soupeři a ten stanovil skóre na 29:27 ve svůj prospěch.

Našemu celku patří pět kole před koncem sezóny druhá příčka, nyní tedy již jen s dvoubodovým náskokem před třetími Hranicemi. První Plzeň má v současnosti již šestibodový náskok před svými pronásledovateli a míří za titulem. I v dalším kole nastoupíme na palubovce soupeře, když v neděli 27. dubna od 17hodin změříme síly s Frýdkem-Místkem.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „nevydařily se nám vstupy do obou poločasů a od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec. Soupeři jsme dali možnost se dostat do vedení vlastními individuálními chybami a to jak v obranné tak v útočné fázi. Mizerná dnes byla také naše koncovka, kdy jsme dosáhli jen na čtyřicetšest procent úspěšnosti střelby. Dokázali jsme si vytvořit brankové příležitosti, ale již jsme je neuměli proměňovat. V závěru jsme vysunuli obranu, neboť v případě shodného bodového zisku může rozhodovat každá branka a z tohoto pohledu je prohra o dva góly přijatelná. Třikrát jsme soupeře dotáhli ve druhé půli na rozdíl jediné branky, ale chybělo více štěstí, abychom dokázali srovnat. Zápas bohužel nedohrál Motl, který měl do svého zranění střelbu 7/7 a jako jediný vyčníval nad ostatními.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík, Landa 6, Sýkora 2/2, Motl 7, Jelínek, Chroustovský 2/2, Klimt, Hes 6, Berka 3, Semerád, Kolomazník, Miko 1

Branky ze 7m hodů: 2 – 4
vyloučení: 3 – 2
rozhodčí: Skružný, Kavulič
diváků: 290

Kategorie: aktuality, tým "A"