Ve druhém kole nás čeká lídr soutěže, jedeme do Plzně

Naši Lovci v neděli ráno vyrazí k utkání druhého kola nadstavbové části. A v cestě jim nebude stát nikdo „menší“ než lídr extraligové tabulky Talent Plzeň. Pozvánku na zápas čtěte v článku.

Stejně jako v době posledního vzájemného zápasu obou celků, i nedělní duel bude ve znamení boje o extraligovou špičku. Plzeň i nadále vévodí tabulce, ve které má náskok dvou bodů právě před naším celkem. V základní části Plzeň nasbírala 33bodů, o uplynulém víkendu svoji sbírku rozšířila ještě o další dva, když dokázala vrátit Dukle Praha porážku z domácí palubovky.

Západočeši v loňském ročníku extraligy obsadili konečné šesté místo a především lednový odchod jejich rozehrávače Romana Bečváře jejich hru na dlouhou dobu poznamenal. Tým se nemohl vyrovnat se ztrátou klíčového hráče a dlouho jej nedokázal adekvátně nahradit. V sezoně 2013/14 ovšem  západočeši pomýšlejí mnohem výš a tím nejlepším důkazem je jejich současné postavení v extralize. Medailové ambice pomáhají posílit akvizice v podobě Milana Škvařila, který se vrátil z působení v bundesligovém Balingenu a se 105 vstřelenými brankami je nejlepším střelcem plzeňského celku. Další předsezónní posilou je jeho bratr Jakub, který přišel na západ Čech z našeho celku, a Martin Kavka, který přestoupil do Plzně z Přerova.

Nejlepším střelcem Plzně v dosavadním průběhu soutěže je již zmiňovaný Milan Škvařil, kterému zdatně sekundují dva Petrové – Linhart a Vinkelhöfer. Právě od těchto hráčů se dá čekat největší nebezpečí pro naši branku, pozor si musíme dávat také na posilu z Přerova Kavku a samozřejmě i na velmi zkušeného brankáře Motlíka. Na pivotu dobře pracuje duo Petrovský – Šindelář. Stejně jako náš tým, i Plzeň musela začátek sezóny překlenout v jiné než domovské hale, ale oba celky se s tím vypořádaly na výbornou.

A co od sobotního utkání očekává náš trenér Vladimír Šuma? „Bude to pro nás další velice důležité utkání a to proto, že případnou výhrou by nám Plzeň odskočila již na rozdíl čtyř bodů. Zatím máme se soupeřem vyrovnanou bilanci, na podzim jsme dokonce vyhráli na jeho palubovce a rádi bychom takový výkon zopakovali i v neděli. Po třech nepříliš vydařených zápasech je již nutná změna herního projevu a my se pokusíme bodovat i přesto, že Plzeň je jeden z nejlépe hráčsky obsazených týmů. Trenér Šetlík disponuje vyrovnaným kádrem, každý post má zdvojený a v brance velmi dobrého brankáře. My bohužel opět nebudeme kompletní, když zdravotní problémy trápí Jelínka a Mika,“ prozradil k nedělnímu střetnutí trenér Lovců.

Utkání začíná v Plzni v neděli 23. března od 11hodin. Náš klub vypravuje do Plzně autobus pro fanoušky, ve kterém zbývá posledních deset míst. V případě zájmu se nezapomeňte přihlásit na Lkanturkova@seznam.cz . Kdo nepojede do Plzně osobně, může sledovat textové zpravodajství na www.onlajny.com nebo záznam prostřednictvím klubové kamery na www.tvcom.cz.

Kategorie: tým "A"