Starší dorostenci těsně podlehli Novému Veselí

Družstvo starších dorostenců v neděli cestovalo do Nového Veselí, kde se v šestnáctém kole první ligy střetlo s domácím celkem. Tomu se nakonec podařilo oplatit našemu týmu porážku z podzimní části soutěže. Komentář k zápasu čtěte v článku.

16.kolo 1.ligy st.d.:

Sokol Nové Veselí – HK .A.S.A. Město Lovosice
30:29 (20:20)

První poločas přinesl nevídaný brankostroj a diváci v Novém Veselí viděli hned čtyřicet branek, po dvaceti na obou stranách hřiště. První část byla velmi vyrovnaná a oba týmy se v ní střídaly ve skórování. Ani jednomu z celků se nepodařilo během prvním třicetiminutovky výrazněji odskočit, v závěru jsme sice získali dvoubrankové vedení 18:20, ale do šaten se odcházelo za vyrovnaného stavu 20:20.

Domácím se podařilo odskočit v úvodu druhé půle, kdy si vybudovali náskok 26:22 (42.minuta). Našim Lovcům se ale podařilo zápas dovést zpět do remízy, když postupně ukrajovali z náskoku soupeře a v 57.minutě bylo srovnáno na 29:29. Vítězný gól nakonec vstřelil soupeř o minutu později a našemu celku se přes veškerou snahu srovnat již nepodařilo.

V tabulce nám patří sedmá příčka se ziskem šestnácti bodů. Další kolo sehrajeme v neděli 23. března od 14hodin v domácím prostředí proti Náchodu.

Komentář vedoucí týmu Magdy Baičevové: „od začátku byl zápas vyrovnaný, na soupeře platila vysunutá obrana, kterou praktikovali Machač a Strnad. Ve druhé půli naši hráči bohužel polevili v obraně a tak se soupeři povedlo odskočit na rozdíl tří branek. Ale náš tým se rozhodně nemínil vzdát a dvě minuty před koncem jsme dokázali srovnat. Z následného útoku ale soupeřovo křídlo z výrazného přešlapu skórovalo, ale gól byl uznán. Nám se již ve zbývajícím čase nepovedlo srovnat. Střelecky se blýsknul Barth, jinak lze celý tým pochválit za bojovnost a nasazení.“

Sestava a branky Lovosic: Rada, Gebur – Paleček, Strnad 1, Čech, Provinský, Machač 2, Černý 3/1, Mareš 2, Konárik 4, Barth 13/2, Pěkný, Franc 4, Gebur

7m hody: 3/1 – 4/3
vyloučení: 3 – 2
rozhodčí: Jurečka, Matuška
diváků: 100