Starší dorostenci si připsali povinné vítězství

V sedmnáctém kole první ligy staršího dorostu přivítal náš tým celek Náchodu. Ten byl před zápasem na posledním místě tabulky bez bodového zisku a rozdíl v postavení obou celků byl v zápase zřetelný. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

17.kolo 1.ligy st.d.:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC TJ Náchod
51:21 (28:9)

Do Lovosic přijel poslední tým tabulky a šestnáctibodový rozdíl byl znát od samého začátku střetnutí. Naše vedení zpočátku narůstalo geometrickou řadou, v páté minutě jsme vedli 5:1, v desáté 10:2. Zápas tak byl jednoznačnou záležitostí a naše šestigólová série v závěru první půle přinesla vedení Lovců 28:9.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a naši hráči skórovali především z rychlých protiútoků. Soupeře jsme porazili nakonec o třicet branek 51:21 a připsali si devátou výhru v sezóně. S osmnácti body pak patří našemu týmu šestá příčka.

V dalším kole jedeme stejně jako tým mladšího dorostu do Zubří, kde nastoupíme k zápasu 18.kola v neděli 30. března od 15hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „do zápasu jsme nastupovali s jasným cílem a to mařit soupeřovu rozehrávku a eliminovat obě křídla. To se nám také podařilo. Z rychlých útoků pak úspěšně zakončoval Konárik i Machač se Strnadem. Nutno však podotknout, že soupeř přijel značně oslaben a tak si dnes mohli zahrát i hráči z mladšího dorostu a vedli si velmi dobře.“

Sestava a branky Lovosic: Rada, Gebur – Paleček 2, Strnad 11/2, Čech 3, Provinský 1, Machač 9/2, Motejl 3, Seyfryd 1, Mareš 4, Konárik 10, Hrdlička, Pěkný 6, Franc 1

7m hody: 4/4 – 2/0
vyloučení: 4 – 4
rozhodčí: Kasík, Hart
diváků: 35