Proti Dukle jsme roli favorita potvrdili

Ve třetím kole nadstavbové části přivítali naši Lovci soupeře z Prahy. V hale Chemik se představil bronzový celek z minulé sezóny, tým Dukly Praha. Favoritem bylo naše družstvo a tento fakt také potvrdilo šestibrankovým vítězstvím. Komentář k zápasu čtěte v článku.

3.kolo nadstavbové části:

HK A.S.A. Město Lovosice – HC Dukla Praha
26:20 (12:8)

První půle přinesla jen malý počet branek, které měli na svědomí i brankáři obou celků. Ti podávali velmi dobrý výkon a nedovolovali hráčům ani na jedné straně často skórovat. Zápas byl vyrovnaný ve své první desetiminutovce, kdy svítil na ukazateli stav 4:4. Tříbranková série dostala poprvé do výraznějšího vedení naše Lovce (7:4 v 17.minutě) a ještě do poločasu jsme dokázali náskok o jednu branku navýšit na 12:8.

Po deseti minutách druhého poločasu Lovosice vedly již 18:11 a soupeř již nenašel sílu na zvrat nebo výraznější zkorigování skóre. Našim hráčům trochu zvlhl střelecký prach v posledních osmi minutách zápasu, kdy jsme byli jen dvakrát úspěšní. Nakonec tak souboj s Duklou vyzněl ve prospěch Lovců v poměru 26:20.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „dosáhli jsme na důležité body a potvrdili tak v domácím prostředí roli favorita. Oproti předcházejícím zápasům jsme měli dobrý vstup do utkání, i když jsme v prvním poločase udělali zbytečné technické chyby. Dobře nám od začátku fungovala obrana, za kterou zachytal výborně Adamík. Ve druhé půli jsme si udržovali výraznější brankový náskok a zápas kontrolovali až do konce. Příležitost v zápase dostal i mladý Barth, který předvedl dobrý výkon. Jsem rád, že jsme získali dva body, protože v poslední době jsme nepodávali takové výkony, které jsme sami očekávali. Teď snad konečně přenášíme nacvičené věci z tréninků i do zápasů a rádi bychom se stejným způsobem prezentovali i v dalších kolech.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík, Landa 2/1, Sýkora 3, Motl 7, Chroustovský 2, Barth, Klimt 4, Hes 3, Berka 4, Semerád, Jonáš, Kolomazník 1

Sedmimetrové hody: 3/1 – 3/1
vyloučení: 5 – 5
rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
diváků: 452

Kategorie: aktuality, tým "A"