Pouze poločas na body nestačil

Ve druhém kole nadstavbové části se naši házenkáři představili ve šlágru kola na palubovce Plzně. Zde se utkaly první a druhý tým extraligové tabulky a své vedoucí postavení nakonec potvrdili domácí házenkáři. Komentář k zápasu čtěte v článku.

2.kolo nadstavbové části:

Talent M.A.T. Plzeň – HK .A.S.A. Město Lovosice
30:28 (19:13)

V Plzni se odehrál v neděli dopoledne zápas kola, ve kterém se střetly dva aktuálně nejlepší extraligové celky. Naši házenkáři chtěli po třech herně nevydařených kolech dokázat, že opravněně okupují vedoucí příčky tabulky, domácí zase chtěli uhájit vítězství ve vlastní tvrzi a odskočit tak našemu celku na čtyřbodový rozdíl. Nakonec se podařilo to druhé, i když domácí museli o svoje vítězství bojovat do samého konce. Našim hráčům se bohužel nevydařila první půle a výborný výkon v té druhé už na body nestačil.

Začátek zápasu patřil našemu celku, resp. Landovi, který dvakrát v řadě překonal Motlika v brance domácích a získal vždy na krátko vedení na naši stranu. Bohužel úvodní čtvrthodina se našemu celku vůbec nevydařila v defenzivě. Obrana Lovců si nedokázala poradit s druhou vlnou plzeňského rychlého útoku a Škvařil celkem jednoduše sázel jeden gól za druhým. A když k tomu domácí potrestali všechny naše technické chyby v útoku, bylo to po čtvrt hodině již 11:5 pro Plzeň. Druhá čtvrtina zápasu byla vyrovnaná, ale po poločase jsme stále ztráceli nepříjemných šest branek.

Do druhé půle přišel náš tým jako vyměněný. V útoku stoupla naše střelecká efektivita, dobře pracovala obrana i s brankářem Šálkem a nám se dařilo k chybám nutit i soupeře. Postupně jsme stahovali náskok Plzně a po brance novopečeného otce Motla svítil ve 41.minutě na ukazateli stav 22:20! Plzeň se rázem začala strachovat o výsledek zápasu, který se pro ni v první půli a na začátku druhé vyvíjel zcela jednoznačně. Dvě minuty před koncem zápasu jsme i díky osmi brankám Jonáše dokázali znovu snížit na těsný rozdíl 29:28. Plzeň jsme donutili k pasivní hře, na jejím konci byl ale gól domácího Vinkelhöfera a ten se ukázal jako vítězný. Další branku již diváci neviděli a Plzeň tak porazila náš tým 30:28.

Za druhou půli si naši hráči určitě zaslouží pochvalu, na tak kvalitního soupeře ale jeden poločas stačit nemohl. Poděkování zaslouží i naši fanoušci, kteří do Plzně přicestovali autobusem a po celé utkání hnali naše házenkáře kupředu.

Další body v nadstavbové části se tak pokusíme získat příští týden, kdy v domácím prostředí v sobotu 29. března hostíme Duklu Praha. Komentář trenéra Šumy k dnešnímu utkání je součástí rozhovoru s naším trenérem, který přinášíme rovněž na našich stránkách.

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík, Landa 2, Sýkora 1, Motl 6/3, Chroustovský, Barth, Klimt 1, Hes 5, Berka 5, Semerád, Jonáš 8, Kolomazník

7m hody: 2/2 – 3/3
vyloučení: 5 – 2
rozhodčí: Horáček, Novotný
diváků: 960

Kategorie: aktuality, tým "A"