Na úvod nadstavby přijede Frýdek-Místek, máme mu co oplácet!

V sobotu pokračuje házenkářská extraliga svojí nadstavbovou částí a naši hráči hned na úvod narazí na svého posledního přemožitele. Do Lovosic přijede celek Frýdku-Místku, který Lovce připravil o body v posledním kole základní části.

O tom, že se naši Lovci chtějí soupeři „revanšovat“ za poslední ligovou porážku, není žádných pochyb. Navíc se jedná o úvodní střetnutí nadstavbové části a úspěšný start do ní (i s ohledem na to, že se ve druhém kole utkání s Plzní) bude velmi důležitý.

Na sever Čech ale přijede celek ambiciózní, který postupem do nadstavbové části určitě nebude chtít říci své poslední slovo. Byť si definitivu účasti v horní šestce zajistil právě až v posledním kole základní části proti našemu celku. Frýdku-Místku patří aktuálně pátá příčka se ziskem 27bodů, pouhý bod ztrácí ale moravský celek na třetí Jičín a celkem čtyři jej zatím dělí od našeho týmu.

V kádru trenéra Frýdku-Místku Aleše Chrastiny najdeme hned několik zkušených házenkářů a jedním z nich je i David Kalous, který oblékal také lovosický dres. Vedle něj je potřeba upozornit na největší hvězdu soupeře, kterou je bezesporu reprezentant Vojtěch Petrovský. Odchovanec Frýdku-Místku se do svého mateřského klubu vrátil po několika sezónách v Karviné.Je to velmi nebezpečný hráč, který dokáže překvapit jak výbornou střelbou tak přihrávkou na spoluhráče. Nejlepšími střelci v dosavadním průběhu jsou právě spojky a to Jaroslav Dyba, který dokonce vévodí tabulce střelců, a již zmiňovaný Vojtěch Petrovský, kterému patří druhá příčka. Devátá pozice pak připadá na další spojku soupeře Petra Kichnera, takže proti našemu celku nastoupí v sobotu elitní střelecké trio.

Nečeká nás tedy jednoduché střetnutí, ale takové v nadstavbové části již ani nejsou. Start do závěrečné části extraligy bude velmi důležitý a naši Lovci budou potřebovat vaši podporu. Již jen pětkrát se představí v domácí hale, nenechte si tedy sobotní střetnutí ujít!

To, že se jedná o velmi důležité utkání, potvrzuje i trenér našeho celku Vladimír Šuma: „máme za sebou dvě prohry v řadě a začít nadstavbovou část vítězstvím by pro nás bylo velice cenné. Samozřejmě se budeme snažit soupeři oplatit porážku z posledního vzájemného střetnutí, ale případné vítězství bude velice důležité z pohledu celé nadstavby. Frýdek-Místek přijede v plné sestavě a největší nebezpečí hrozí z prostoru spojek, kde mají hráče figurující na předních místech střelecké tabulky. Frýdek-Místek praktikuje kompaktní obranu 0:6, do které má typově vhodné vysoké hráče, za dobrou defenzivou pak dobře chytá brankář Pyško. My budeme postrádat zraněného Jonáše, ale do sestavy se naopak vrací Miko a Klimt. Musíme zapomenout na laxní přístup k zápasu ve Frýdku-Místku, kde jsme dělali obrovské chyby a naopak se z nepodařeného utkání musíme poučit pro sobotní střetnutí.“

Zápas začíná v lovosické hale Chemik v sobotu 15. března od 17hodin. Buďte u toho, jsme jeden tým, my a vy! Nezapomeňte také, že můžete jet podpořit náš celek do Plzně, kde hrajeme utkání 2.kola nadstavbové části a to v neděli 23. 3. od 11hodin. Na toto utkání organizuje klub autobusový zájezd, podrobnosti najdete ve starším článku na našich stránkách.

Kategorie: tým "A"