Mladší žáci postupují na MČR v házenkářském desetiboji!

V sobotu 22. března 2014 proběhla v Lovosicích regionální kvalifikace v házenkářském desetiboji mladších žáků. Za účasti našich hráčů, Dukly Praha a Baníku Most proběhly soutěže nejen v házenkářských, ale i v atletických dovednostech. O tom, jak se týmům dařilo, si přečtěte v článku.

V sobotu 22. března 2014 proběhla v Lovosicích regionální kvalifikace v házenkářském desetiboji mladších žáků. Za účasti našich hráčů, Dukly Praha a Baníku Most proběhly soutěže nejen v házenkářských, ale i v atletických dovednostech jako je pětiskok, běh na 2×15 m, hod míčem, překážková dráha a hod na přesnost. Z házené se soutěžilo v osobní obraně, shot – outech a klasickém utkání. Po velice dramatickém průběhu se celkovým vítězem stalo družstvo Lovosic, které v celkovém součtu porazilo Duklu Praha o jediný bod. O vítězi rozhodla až poslední disciplína celého programu, překážková dráha, kterou domácí hráči zvládly na výbornou a mohly při závěrečném hodnocení slavit zasloužený postup na mistrovství České republiky, kterého se zúčastní vítězové regionálních kvalifikací a pořádající oddíl.

Domácím se podařilo vyhrát v 5 disciplínách – hod míčem, překážkové dráze, hodu na přesnost, utkání s osobní obranou a v aktivitě. Dukla Praha zvítězila v běhu na 2×15 m, pětiskoku, shot – outech a v klasickém utkání. Za vítězství v disciplíně se udělovaly 3 body, za 2 místo 2 a za 3 místo 1 bod. Každé družstvo mělo k dispozici i Jokera, kterého mohly vsadit na vybranou disciplínu a obdržely dvojnásobný počet bodů.

 

CELKOVÉ POŘADÍ REGIONÁLNÍ KVALIFIKACE:

  1. HK MĚSTO LOVOSICE 26 bodů
  2. HC DUKLA PRAHA 25 bodů
  3. BANÍK MOST 10 bodů

Družstvo podalo výborný výkon a po celou dobu se vzájemně podporovalo, hráči si vytvořily spoustu osobních rekordů v atletických disciplínách, což je přínosem před finálovým turnajem, kterého se zúčastní 6 nejlepších celků z celé ČR, o to větší je postup do finále cenný. Hráči opět potvrdily svoji příslušnost ke špičce ve své kategorii a určitě ve finále zabojují o kvalitní výsledek.

SESTAVA LOVOSIC:
Tomáš Jelínek, Jan Durček, Václav Kovář, Josef Staněk, Daniel Dojčinovič, Jakub Donát, Michal Burgr, Martin Prášil, Kilián Malý, Šimon Šmíd, Vítek Svoboda, Marek Šuma, Radim Vosický, Michal Bednařík.

Marek Trefný, Miloš Vodička