Mladší dorostenci i nadále drží třetí příčku

V neděli 23. března 2014 sehrálo družstvo mladších dorostenců další prvoligový zápas v naší domácí hale Chemik proti družstvu ČZ HBC Strakonice 1921.  Mladí Lovci dokázali v zápase soupeře porazit o tři branky. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

17.kolo 1.ligy ml.d.:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HBC Strakonice
28:25 (15:17)

Vstup do utkání se našemu celku nevydařil. V páté minutě jsme sice vedli 3:2, ale hostující tým se v následujících čtyřech minutách trefil hned pětkrát a získal vedení 3:7. Dlouho pak držel vedení o tři branky, které se nám do konce poločasu podařilo snížit o jeden gól na poločasových 15:17. Srovnání přišlo na začátku druhé půle, kdy Čech svým pátým gólem srovnával na 18:18. Ve zbytku utkání jsme již drželi vedení, byť to bylo vedení o 1-2 branky. Tři minuty před koncem dokázal soupeř opět snížit na rozdíl jediné branky, ale Lovosice přidaly v závěru ještě dvě brankové pojistky a zvítězily v konečném součtu 28:25.

Se ziskem 23bodů patří našemu celku třetí příčka. V dalším kole jedeme do Zubří, kde se představíme v neděli 30. března od 13hodin.

Komentář vedoucího týmu Radka Provinského: „úvod se nám opět vůbec nevydařil a poměrně rychle jsme prohrávali o čtyři branky. Až po tomto nepovedeném vstupu do zápasu jsme se začali dostávat do hry a postupně jsme začali náskok soupeře stahovat. Těsně před přestávkou jsme sahali po vyrovnání, ale bohužel jsme neskórovali a hosté nám z rychlého protiútoku opět odskočili na rozdíl dvou branek. Do šaten se tak v poločase šlo za pro nás nepříznivého stavu 15:17. Začátek druhé části hry byl ve znamení urputného boje o každý centimetr hřiště, ale našemu družstvu se naštěstí postupem času podařilo srovnat skóre. Od tohoto okamžiku jsme již soupeře do vedení nepustili, naopak postupně jsme si vytvořili mírný náskok, který jsme i přes dramatickou koncovku dokázali udržet až do konce.  Vybojovali jsme tak další velmi cenné vítězství.“

Sestava a branky Lovosic: Vodička, Gebur – Poráč, Johan 1, Provinský 8, Motejl 1, Gebhart, Karlovec 4, Konárik 3, Mareš, Čech 6/3, Seyfryd 4, Čepelák 1, Lichtenberg

7m hody: 7/3 – 0
vyloučení: 4 – 2
rozhodčí: Hart, Kasík
diváků: 40