Lovci v sobotu přivítají Duklu Praha

Ve třetím kole nadstavbové části se v hale Chemik představí nám velmi dobře známý soupeř, kterým je pražská Dukla. S tou máme v letošní sezóně pozitivní bilanci a lichotivé skóre bychom rádi potvrdili i v dalším vzájemném střetnutí. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

V letošní sezóně jsme s Duklou sehráli již dva zápasy, přičemž z nich máme pozitivní bilanci. V podzimní části jsme soupeře porazili v domácím prostředí 31:26, v jarní odvetě jsme pak remizovali poměrem 26:26. S Duklou se vedle sobotního zápasu utkáme ještě jednou, tentokráte to nebude v posledním kole, jako tomu bylo v předcházejících ročnících extraligy, ale v kole 8. V tu dobu již možná bude rozluštěna medailová hádanka, která v současné době ještě stále nabízí všechna řešení.

Našemu týmu patří druhá pozice se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Plzeň. Na záda nám mocně dýchají Hranice, kterým se výtečně vydařil vstup do nadstavbové části (dvakrát vyhrály venku) a mají za námi již jen dvoubodovou ztrátu. Dukle zatím patří šestá příčka se sedmibodovou ztrátou na náš celek. Vyrovnaná tabulka nedává šanci na zbytečné ztráty a naši Lovci tak v sobotu musejí bodovat, neboť ztráta bodů z domácího prostředí bude zřejmě rozhodujícím faktorem konečného umístění.

Do Lovosic přijede bojovný tým, který se umí speciálně v nadstavbové části patřičně motivovat na své herní výkony. V minulém kole sice Dukla podlehla Hranicím a v prvním kole nestačila na Plzeň, o to více se ale bude snažit o zisk prvních nadstavbových bodů právě na severu Čech. K tomu by jí určitě měl pomoci výkon brankáře Petržaly, který patří k nejlépe hodnoceným brankářům v celé extralize. Jeho dobré zákroky pak budou základem pro rychlý protiútok, ve kterém dominují především křídla Kotrč, Kastner a z prostoru spojky nás v posledním zápase nejvíce potrápil Šůstek. Nesmíme zapomenout ani na velmi zkušeného pivota Piskače.

Lovcům se v posledním zápase nepodařilo bodovat na palubovce Plzně, ale výkon z druhého poločasu dává naději do dalších kol. Pokud naši hráči nastoupí koncentrovaně od začátku střetnutí, měli bychom dosáhnout na bodový zisk.

A jaké utkání očekává trenér Lovců Vladimír Šuma? „Čeká nás druhý zápas v nadstavbové části v domácím prostředí a my z něho nebereme nic jiného než vítězství. Po nepovedeném prvním poločase v zápase v Plzni jsme se snad konečně probudili a ukázali to, co umíme hrát. Celý zápas bude o koncentraci na utkání a nepodcenění soupeře. Toho jsme viděli na vlastní oči v posledním jeho zápase proti Hranicím. Dukla praktikuje vysunutou obranu 1:5 s její velkou zbraní, kterou je přechod do rychlého protiútoku. Za obranou stojí velmi dobrý brankář Petržala. Ani do zápasu s Duklou nepůjdeme kompletní, šanci dostane opět dorostenec Barth, který s námi cestoval již do Plzně. Velmi důležitý bude náš včasný návrat do obrany, kterým chceme pokrýt velkou zbraň Dukly. Přijímáme roli favorita a věřím, že do zápasu vstoupíme lépe než tomu bylo v posledním utkání,“ doufá trenér Lovců.

Střetnutí Lovců proti Dukle Praha začíná v hale Chemik v sobotu 29. března od 17hodin. Přijďte naplnit halu a pomoci našemu týmu k dalším nadstavbovým bodům! 

Kategorie: aktuality, tým "A"