Lovci odstartovali nadstavbu úspěšně

Prvním kolem byla včera v Lovosicích odstartována nadstavbová část extraligy. Naši házenkáři bojují ve skupině o 1.-6.místo o jeden z cenných kovů a první krok se jim vydařil, když dokázali porazit celek Frýdku-Místku. Hodnocení utkání čtěte v článku.

1.kolo skupina o 1.-6.místo:

HK .A.S.A. Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
23:21 (12:13)

První domácí utkání v nadstavbové části se našim Lovcům herně příliš nevydařilo, ale na jeho konci svítil na ukazateli vítězný stav 23:21 a to znamenalo dva body do extraligové tabulky. A to byl hlavní cíl (nejen) úvodního střetnutí.

V začátku zápasu jsme se sice po brance Hese dostali do vedení 3:2 (5.minuta střetnutí), ale soupeř hned vzápětí otočil skóre ve svůj prospěch a dvě třetiny zápasu bylo vedení na jeho straně. Ve 13.minutě dokonce Frýdek-Místek zvyšoval již na 5:8 a trenér domácí Šuma si vybral svůj první oddechový čas. Po něm se našemu celku podařilo sérií tří branek srovnat na 8:8, ale i nadále jsme jen dotahovali vedení soupeře. To nakonec v poločase činilo jednu branku.

Také první branku druhé půle vstřelil soupeř, ale našemu týmu se vydařil úsek mezi 33. – 39.minutou, který jsme vyhráli v poměru 7:1 a získali konečně brankový náskok pro Lovosice (19:15). Od té doby jsme již zápas ze svých rukou nepustili, v 56.minutě to bylo 23:19 pro Lovosice, aby hosté ještě upravili výsledek na konečných 23:21.

Dva body tak zůstaly v Lovosicích a naši hráči udržely kontakt s vedoucí Plzní. Právě na její půdu pak jedeme v příštím kole. Utkání v Plzni se uskuteční v neděli 23. března od 11hodin a náš klub na zápas vypravuje autobusový zájezd. Podrobnosti k zájezdu včetně možnosti přihlášení najdete na našich stránkách nebo na FB profilu klubu.

Děkujeme všem divákům za podporu!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „dnes jsme získali dva velmi důležité body, které snad budou znamenat dobrý odraz do celé nadstavbové části. Předvedená hra určitě nebyla podle našich představu, od začátku zápasu na nás byl vidět obrovský tlak a strach o výsledek. Ale házená se hraje na body a my jsme v tomto utkání získali oba dva. Věřím, že po třech týdnech herního trápení, které teď máme za sebou, se nám podaří konečně zahrát to, co umíme a co si naši diváci zaslouží.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík, Landa 3, Sýkora 2, Motl 3/1, Jelínek 2, Chroustovský 1, Klimt 6, Hes 3, Berka 2, Semerád, Kolomazník 1, Miko

7m hody: 1/1 – 1/1
vyloučení: 8 – 3
rozhodčí: Kavulič, Skružný
diváků: 500

Kategorie: aktuality, tým "A"