Finálové drama v Jičíně rozhodly až sedmičky

Družstvo mladších žáků se o uplynulém víkendu představilo na kvalitně obsazeném turnaji v Jičíně pod názvem Continental Cup 2014. Turnaje se účastnilo celkem 12 týmů a naši mladí Lovci postoupili až do finále turnaje. Podrobnosti čtěte v hodnocení trenérů, které najdete v článku.

Družstvo mladších žáků se ve dnech 8.3. – 9.3. 2014  zúčastnilo kvalitně obsazeného turnaje v Jičíně Continental Cupu 2014. Turnaje se účastnilo celkem 12 týmů, která byla rozdělena do 2 skupin po 6 účastnících a poté byla sehrána závěrečná utkání o konečná umístění. Účast týmů byla opět velice kvalitní (Liberec, Dukla Praha, Jičín, Velká Bystřice, Lovosice). Naši chlapci potvrdily vysokou výkonnost a na turnaji obsadili výborné 2. místo, kdy až ve finále po vyrovnaném zápase podlehly v rozstřelu ze značky 7 m  hodu Dukle Praha. Na závěrečném vyhodnocení byl oceněn jako nejlepší gólman turnaje Tomáš Jelínek z Lovosic, trofej pro nejlepšího střelce si odnesl Jan Durček z Lovosic.

Hráno ve skupině 1x 20 minut, semifinále, finále 2x 10 minut

Výsledky Lovosic – skupina B

HK Lovosice – 1. HC Pardubice          14 : 1
HK Lovosice – Liberec Handball         13 : 6
HK Lovosice – Dukla Praha „ B“         19 : 2
HK Lovosice – HBC Jičín “B“              14 : 1
HK Lovosice – AŠ Mladá Boleslav      15 : 1

Základní skupinu naši hráči zvládli perfektně, soupeře převyšovaly ve všech směrech a po vítězství ve skupině je v semifinále čekal domácí Jičín.

Semifinále:

HK Lovosice – HBC Jičín „A“     11:4 (8:2)

O vítězství rozhodly naši hráči v úvodních 5 minutách, kdy se dostaly do vedení 6 : 0 a výbornou obranou a drtivým přechodem do rychlého útoku nedaly domácím šanci na zvrat v utkání.

Finále:

Lovosice – HC Dukla Praha“ A“    8:8 (5:4)

Finále bylo opravdovým vrcholem celého turnaje, kdy se utkala doposud neporažená družstva. Naši hráči si po celý zápas udržovaly mírný náskok, soupeři se vždy podařilo náš náskok srovnat, a protože náš poslední útok skončil těsně nad branou soupeře, o vítězství v turnaji rozhodovali 7 m hody. V těch byl úspěšnější náš soupeř a slavil vítězství.

Výsledky utkání o konečná umístění:

o 3 místo: Jičín A“ – Ml.Boleslav   7 : 3
o 5.místo : Liberec “B“ – Liberec A“ 13 : 6
o 7.místo : V.Bystřice – Pardubice 16 : 10
o 9.místo : Dukla Praha B“ – Mělník 8 : 7
o 11.místo Jablonec – Jičín B 4 : 3

Družstvo mladších žáků potvrdilo na dalším kvalitním turnaji svoji příslušnost ke špičce mládežnické házené, prezentovalo se kvalitní obranou, za kterou výborně chytal Tomáš Jelínek a pestrým útokem, kde byla vidět snaha o nacvičené kombinace i střelba spojek a uvolnění na brankovišti soupeře. Družstvo táhl Honza Durček, který ze střední spojky dirigoval hru, úspěšně mu sekundoval Václav Kovář a Vítek Svoboda. Střelecky se dařilo Danielovi Dojčinovičovi, Martinovy Prášilovi, Kyliánu Malému i Josefu Stankovi.Na pivotu výborně zahrál Jakub Donát a Michal Burgr. Šimon Šmíd si na křídle dokázal vypracovat střelecké příležitosti a několik z nich proměnil v gól.

Sestava Lovosic:

Tomáš Jelínek – Michal Bugr, Vítek Svoboda, Jan Durček, Václav Kovář, Jakub Donát, Josef Staněk, Šimon Šmíd, Martin Prášil, Kilián Malý, Daniel Dojčinovič.

Marek Trefný, Miloš Vodička.