Druhá prohra Lovců v řadě, opět se severomoravským celkem

Ani napodruhé se proti týmům ze severu Moravy nepodařilo našim hráčům bodovat a připsali si tak druhou porážku v řadě. Po porážce v domácím prostředí proti Karviné nedokázali vzdorovat ani nadšenému výkonu Frýdku-Místku. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

22. kolo TPE:

SKP Frýdek-Místek – HK .A.S.A. Město Lovosice
30:26 (12:14)

Situace pro Frýdek-Místek po sobotních výsledcích ostatních týmů byla jasná: v zápase s naším celkem museli jeho hráči bodovat, jinak se s boji v horní šestici mohli na další rok rozloučit. Naši hráči naopak výhrou mohli dorovnat bodový zisk s celkem Plzně a především udělat další krok směrem od svých pronásledovatelů. Frýdek-Místek navíc nastoupil do zápasu oslaben o svého hlavního střelce Vojtěcha Petrovského. Ani to ale nakonec pro domácí nebylo rozhodující.

První poločas přinesl vyrovnaný stav do stavu 4:4 v 9.minutě střetnutí. Další fáze hry přinesla převahu našeho celku, který si vytvořil až pětigólový náskok (4:9, 5:10). Třetí desetiminutovka ale přinesla snížení náskoku našich hráčů a to i přes velmi dobrý výkon našeho brankáře Adamíka. Do šaten tak odcházeli Lovci již jen s dvoubrankovým vedením 12:14.

Začátek druhého poločasu přinesl z naší strany špatnou střeleckou efektivitu, za osm úvodních minut vstřelili naši hráči jedinou branku a to znamenalo po dlouhé době vedení pro domácí celek (16:15 ve 38.minutě). Vedení dalo domácím křídla, zatímco našim hráčům se nedařilo v obraně ani v útoku, kde navíc produkovali technické chyby, Frýdek-Místek vycítil šanci na zisk bodů a postup do elitní šestice. Po třech čtvrtinách vedlo domácí družstvo již o pět branek 22:17. Tři minuty na to naši hráči vykřesali jiskřičku naděje, když snížili na rozdíl dvou branek 22:20 a měli velkou šanci na další gól. Ten se jim ale vstřelit nepodařilo a naopak přišlo potrestání ze strany soupeře.

Závěr zápasu již Frýdek-Místek zvládl a nepřipustil žádné drama. Po výhře 30:26 se tak jeho hráči mohou radovat z postupu do lepší šestice, zatímco naši házenkáři přišli o další dva důležité body.

Základní část dnešním zápase skončila a extraligové týmy se rozdělí na horní a spodní šestici. V těch se týmy utkají systémem každý s každým doma-venku o konečné umístění. O termínech nadstavbové části vás budeme informovat na našich stránkách a profilu klubu na facebooku.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „dopředu jsem naše hráče upozorňoval na hru soupeřových spojek, od kterých hrozilo ze strany soupeře největší nebezpečí. Úkolem hráčů tak bylo koncentrovat se na střed útoku Frýdku-Místku. Obrana nám ale opět nefungovala, znovu v ní chyběla koncentrace. A to jsme měli ještě výhodu v tom, že proti nám nemohl nastoupit Petrovský. Nebyli jsme sice v plné sestavě, ale na to se určitě nelze vymlouvat. Pro další zápasy bude potřeba udělat určité změny, protože v takové hře, kterou jsme předváděli v posledních dvou kolech, rozhodně nemůžeme pokračovat.“

Sestava a střelci Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík 3, Landa 5, Sýkora, Motl 7, Jelínek 2, Chroustovský 1, Hes 2, Berka 2, Semerád, Jonáš 4/1, Kolomazník Malý

7m hody: 4/3 – 1/1
vyloučení: 3 – 4
rozhodčí: Horáček, Novotný
diváků: 492

Kategorie: aktuality, tým "A"