Ani starší dorostenci proti Ostravě nezaváhali

Ve čtrnáctém kole první ligy staršího dorostu, rovněž jako tým mladších dorostenců, nastoupili naši Lovci proti Ostravě. A stejně jako mladší kolegové i starší celek dokázal získat oba body. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

1.liga st.d., 14.kolo:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Sokol Ostrava
30:20 (14:7)

Naši házenkáři měli razantní vstup do zápasu a záhy získali vedení 5:0 (11.minuta). Soupeř svoji první branku vstřelil až o dvě minuty později. Převaha našeho týmu byla zřejmá v celé první půli, soupeř sice dokázal skórovat již častěji, ale vydařená pětiminutovka v závěru první půle nás poslala do vedení již 14:5. Ostrava ještě do poločasu snížila na 14:7.

Netrvalo dlouho a i ve druhém poločase, resp.ve 39.minutě zápasu, jsme získali desetigólový náskok 19:9. Utkání jsme pak již bez problémů dovedli do vítězného konce a zvítězili o deset branek 30:20.

V tabulce nám patří šestá příčka se ziskem šestnácti bodů. V dalším kole máme volno, když jsme si utkání 15.kola proti Kopřivnici předehráli již dříve. Další utkání na naše hráče čeká v Novém Veselí 16. března od 14:30 hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „úvod zápasu se nám vydařil, výborně jsme bránili a z brejků trestali. Ovšem s přibývajícím čase jsme se přizpůsobili hře soupeře a přestalo se dařit. Obrana začala mít trhliny a vyložené šance jsme trestuhodně neproměnovali. Nedařilo se dohrávat akce na křídla, navíc se střelecky nevedlo Konárikovi ani  Francovi. Pochvalu naopak zaslouží Machač a Paleček, který již třetí zápas v řadě především výborně brání.“

Sestava a branky Lovosic: Brchel, Rada – Paleček 3, Strnad 5, Seyfryd, Provinský 1, Machač 5, Černý 1, Mareš, Konárik 3, Barth 8/1, Pěkný 2, Franc 2

Branky ze 7m hodů: 1/1 – 0
vyloučení: 1 – 1
rozhodčí: Hard, Kasík
diváků: 40