Ze Zubří vezeme povinné body

V osmnáctém kole extraligy cestovali naši házenkáři do Zubří. Ani zde na nás po středeční výhře nad Přerovem nečekalo jednoduché utkání. Nakonec jsme jej ale dotáhli zlepšenou druhou půlí do vítězného konce a přivezli si šestigólovou výhru. Podrobnosti čtěte v článku.

17.kolo TPE:

HC Zubří – HK .A.S.A. Město Lovosice
27:33 (13:15)

Naši Lovci dnes dokázali zvítězit na palubovce Zubří a upevnili si tak druhou příčku v nejvyšší soutěži. Na trojlístek týmů na 3.-5.místě pak máme nyní již šestibodový náskok a ten budeme chtít potvrdit i v příštím kole.

Dnešní utkání pro nás sice nezačalo dobře, když zuberští hráči rychle vedli 2:0, ale během chvíle naši házenkáři dokázali otočit skóre zápasu ve svůj prospěch (2:3 v 7.minutě zápasu). Již jen jednou se domácí hráči dokázali dostat do těsného vedení (4:3), ale zbytek utkání byl ve znamení vedení Lovosic. Naši házenkáři si první výraznější vedení vypracovali v 11.minutě (4:7), což donutilo trenéra Zubří Kekrta k vybrání oddechového času. Po něm domácí dokázali několikrát snížit na rozdíl jediné branky, pět minut před koncem poločasu to ale již bylo 8:13 v náš prospěch. Ještě do konce první půle domácí snížili na 13:15.

Začátek druhého poločasu přinesl našim hráčům navýšení vedení, ale několik neproměněných šancí dostalo soupeře ještě jednou do zápasu (18:18 ve 38.minutě). Na srovnání stavu reagoval trenér Šuma oddechovým časem, po něm jsme opět získali 2-3brankové vedení, které v poslední desetiminutovce postupně narostlo až na konečných 27:33.

Dva body ze Zubří pro nás znamenají setrvání na druhém místě se ziskem 28bodů. Tři body ztrácíme na vedoucí Plzeň, za námi je pak šestibodová díra. S 22body se pak u nás v příštím kole představí poslední český Mistr z Jičína a všichni naši fanoušci jsou na toto střetnutí srdečně zváni. Zápas začíná v hale Chemik v sobotu 8. února od 17hodin.

Komentář trenéra Vladímíra Šumy: „velmi důležité dnes bylo, abychom se dokázali neustále vracet do obrany, neboť Zubří využívá jakoukoliv příležitost ke skórování z rychlého protiútoku a to nezávisle na aktuálním skóre. V začátku zápasu jsme měli problém s proměňováním střeleckých šancí z prostoru křídla, pak se ale začal prosazovat Jonáš ze spojky a rázem se tak otevřelo více prostoru pro ostatní hráče, zejména pivoty. Velký rozdíl byl v zápase v počtu technických chyb, kterých jsme my udělali v první půli čtyři a ve druhé dokonce jedinou. Jsem rád, že jsme utkání zvládli.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík 2, Landa 2, Sýkora 2, Motl 6/1, Chroustovský 1, Klimt 2, Hes 5, Berka 4, Semerád, Jonáš 9, Kolomazník, Miko

Branky ze 7m hodů: 6 – 1
vyloučení: 1 – 5
rozhodčí: Bečička, Horák
diváků: 600

Kategorie: aktuality, tým "A"