Záloha vydřela vítězství v Žatci

Třinácté kolo druhé ligy mužů přineslo pro lovosické barvy i jeden šťastný výsledek, když naše rezerva dokázala z nedalekého Žatce přivézt oba body po těsné jednobrankové výhře. Podrobnosti včetně komentáře najdete v článku.

13.kolo 2.liga SVČ:

HC TJ  Žatec – HK .A.S.A. Město Lovosice „B“
30:31 (14:16)

Kdo čekal, že budeme mít na půdě zatím bezbodového Žatce lehkou práci a bez problémů si odvezeme oba body, musel být určitě překvapený. Náš soupeř nás trápil do poslední minuty a dva body si tak lovosičtí Lovci museli pořádně odpracovat.

První poločas byl dlouho vyrovnaný a oba týmy se v něm střídaly ve vedení. V závěrečné desetiminutovce se našemu celku podařilo získat až tříbrankový rozdíl, aby v poločase Žatec odcházel do šaten s dvougólovým mankem.

První branku druhé půle vstřelili naši hráči, ale Žatec čtyřmi góly v řadě otočil na 18:17. Vedení si pak držel do 39.minuty, kdy se naopak branková série podařila našemu celku. Ten získal náskok 21:25, ale i ten se ukázal, že nemusí být dostatečný. Žatec v poslední desetiminutovce několikrát snížil na rozdíl jediného gólu, ale dvougólovou pojistku jsme naštěstí přidali minutu před koncem my. Domácí pak již jen snížili na konečných 30:31.

V tabulce uzavíráme šestým místem první polovinu týmů se ziskem patnácti bodů. V příštím kole hostíme v domácím prostředí 2. března Slavii Praha, utkání začíná v hale Chemik od 17hodin.

Komentář vedoucího týmu Tomáše Bartha: „pokud někdo čekal, že budeme proti Žatci povinně bodovat, tak se zmýlil. Naš soupeř nás potrápil až do konce utkání. I když spíš se dá říci, že jsme se trápili sami. Špatná obrana a za ní ani brankáři neměli svůj den, často jsme sami sebe dostávali pod tlak. I přes to, že jsme nastříleli třicetjedna branek, se nám v útoku nedařilo podle našich představba zapomínali jsme bránit. Výsledkem toho bylo třicet obdržených gólů v naší síti. Na naší výhře mají velký podíl střelecky Tomáš Barth a Lukáš Malý   Je potřeba klukům poděkovat za to, že i když se nedařilo, tak dokázali vybojovat vítězství. Přijďte nás povzbudit v našem dalším zápase proti Slavii.“

Sestava a branky Lovosic: Rada, Rokoš – Paleček 1, Kapr 1, Machač 3, Mikš 1, Hrdlička 1, Jelínek 3, Uller, Havlovec 2, Barth 10/2, Strnad 2, Malý 7/1

7m hody: 2/2 – 5/4
vyloučení: 7 – 6 (ČK Hrdlička)
rozhodčí: Kozler, Vaník
diváků: 21

Kategorie: aktuality, tým "B"