V sobotu přijede poslední Mistr

V rámci devatenáctého kola házenkářské extraligy přivítáme celek, který v loňském ročníku dokráčel až na samý vrchol a pomohly mu k tomu i výhry nad našim týmem. Pozvánku na utkání s Jičínem čtěte v článku.

19.kolo TPE:

Lovosice - Jičín

Soupeř, se kterým máme z loňské sezóny co napravovat, se v sobotu odpoledne představí v lovosické hale Chemik. Lovci přivítají Jičín, se kterým v sezóně 2012/2013 dvakrát v domácím (!) prostředí prohráli o osm branek, takže úkol sobotního dne je zcela jasný – aspoň částečně zkorigovat nelichotivou bilanci z posledních vzájemných střetnutí a to především na domácí půdě.

Na podzim jsme se s Jičínem střetli v osmém kole a podlehli mu 26:24. Pro náš tým to byla vůbec první porážka v letošní sezóně a utnula tak předchozí sedmizápasovou bodovou sérii. Nejlepšími střelci v tomto zápase ze strany Jičína byla trojice ZemanVocásekKrál a tito tři hráči jsou také nejlepšími střelci svého týmu v celkové tabulce kanonýrů extraligy.

Nejlépe je na tom spojka Vocásek, který nastřílel v dosavadním účinkování 68branek. Připomeňme, že naším nejlepším střelcem je aktuálně Jonáš, kterému s 96 vstřelenými góly patří druhá pozice v celkové tabulce.

V současné tabulce patří našemu nejbližšímu soupeři třetí příčka a je jedním z trojice nejbližších pronásledovatelů našeho týmu v extraligové tabulce. Naši Lovci v ní mají za vedoucí Plzní (31bodů) zisk 28bodů, trojice Jičín – Hranice – Frýdek-Místek pak získala 22bodů. I z tohoto pohledu bude v sobotu velice důležité, aby oba body zůstaly v Lovosicích.

V posledním kole extraligy přivítal Jičín na své palubovce v televizním utkání současného lídra tabulky z Plzně a vzájemné střetnutí skončilo pro extraligové utkání mužů dosti kuriózním výsledkem 15:19.

Napravit dvě prohry našeho celku s Jičínem z loňské sezóny by si přál i trenér Lovců Vladimír Šuma: „Jičín je náš tradiční soupeř a každé utkání s ním má svůj náboj. V loňském roce jsme s ním dvakrát dosti výrazně zaváhali a rádi bychom se v sobotním zápase vrátili zpět do vyrovnanější bilance. Určitě chceme zvítězit. Soupeř praktikuje herní styl podobný Zubří, po celé utkání vydrží běhat nahoru a dolů a my se budeme snažit eliminovat jejich rychlý protiútok. Pokud se nám toto podaří, stejně jako se to povedlo v Zubří, tak věřím, že budeme úspěšní. Do zápasu nastoupíme v plné sestavě a odhodlání.“

 Utkání začíná v lovosické hale v sobotu od 17hodin, nezapomeňte dorazit povzbudit naše Lovce, budou to určitě potřebovat!

Kategorie: tým "A"