Starší žáci postupují do třetího kola Žákovské ligy!

V sobotu pořádal náš klub druhé kolo Žákovské ligy za účasti družstev SK Velká Bystřice, HC Zlín, TJ Sokol Úvaly a Talent Plzeň. Mladí Lovci se na turnaj velice pečlivě připravovali s cílem postoupit do třetího kola a tento cíl se také podařilo splnit. Podrobnosti k turnaji čtěte v článku.

Žákovská liga je celorepubliková soutěž, která se hraje na sedm kol. Do finálového turnaje postupuje 6 týmů. Poté, kdy jsme velice těsně prošli přes první kolo v Kopřivnici a dostali možnost pořádat kolo druhé, jsme se velice pečlivě na tento turnaj připravovali s cílem postoupit do třetího kola mezi nejlepší šestnáctku družstev. Jsme rádi, že se nám postup vydařil. Další kolo se bude konat první víkend v březnu. Náš tým (E3) postupuje do skupiny K, kde se utká s dalšími 3 družstvy 1G, 2H a 4F (Louny).

O soupeřích a pořadateli třetího kola se bude rozhodovat tento týden. Právo pořádat turnaj mají Louny.

Sestava Lovosic:
Vojtěch Luxa, Tomáš Jelínek (br.), Dominik Štraus, Šimon Malý, Martin Baičev, Marek Gebhart, Jan Heřmanovský, Petr Krajíček, Jan Burša, Jiří Bázler, Matyáš Holvek, Jaroslav Timko, Kylián Malý

SK Velká Bystřice – HK Lovosice 27:13 (14:5)
První utkání nás nezastihlo v dobré formě a nutno podotknout, že to bylo asi naše nejhorší utkání v této sezoně. Bez zápalu, bez bojovnosti, prostě odevzdané utkání, možná také pod tíhou psychického tlaku vytvořeného s cílem postoupit do dalšího kola. Soupeř byl velice dobře připraven s výborným přechodem do rychlého protiútoku, což nedělalo problémy jen našemu družstvu, ale i ostatním týmům a Velká Bystřice po zásluze vyhrála celý turnaj bez zaváhání a bez ztráty bodu.

Střelci Lovosic:
Šimon Malý 3, Marek Gebhart 6, Jan Burša 1, Matyáš Holvek 3

HK Lovosice – HC Zlín 22:19 (8:9)
Naše druhé utkání bylo diametrálně odlišné snad úplně ve všem a dá se říci, že to bylo z naší strany nejlepší utkání sezony. Kluci se při dvouzápasové přestávce dokázali nabudit. Hráli velice koncentrovaně v obraně. Podařil se nám taktický tah s obranou 1:5, kdy jsme eliminovali jejich levou spojku. Dařil se nám i přechod do rychlého útoku a úspěšně jsme zakončovali z rychlého útoku druhé vlny. Střelecky se prosadil Dominik Štraus a Martin Baičev. Za toto utkání si zaslouží pochvalu celý tým. Dokázali jsme přehrát tým, který má v regionální soutěži velmi dobré výsledky a disponuje širším a technicky vyspělejším kádrem než máme my.

Střelci Lovosic:
Martin Baičev 7, Dominik Štraus 5, Šimon Malý 3, Marek Gebhart 3, Jan Heřmanovský 3, Jan Burša 1

HK Lovosice – TJ Sokol Úvaly 27:18 (17:11)
Ve třetím utkání jsme se potkali s týmem, který známe z regionální soutěže. V tomto utkání jsme bohužel nenavázali na výbornou obranu ze druhého zápasu. Kluci nebyli schopni plnit taktické pokyny. Největší problém nám dělal nejlepší hráč Úval Daniel Bosannyi, který je druhý nejlepší střelec naší regionální soutěže. Naštěstí pro nás Úvalům začaly docházet síly. Po rozpačitém výkonu, kdy jsme střídali světlé okamžiky se špatnou obranou, jsme nakonec dokázali zvítězit rozdílem 9 branek. Tímto vítězstvím jsme si pojistili postup do dalšího kola žákovské ligy. Poslední utkání už mělo rozhodnout o tom, ze kterého místa postoupíme.

Střelci Lovosic:
Martin Baičev 9, Marek Gebhart 6, Šimon Malý, Jan Heřmanovský 4, Jaroslav Timko 4

Talent Plzeň – HK Lovosice 23:18 (12:6)
Do posledního utkání jsme šli bohužel s vědomím zajištěného postupu. Na průběhu utkání se podepsal nejen laxní přístup, ale také úbytek sil. Největším problémem bylo neproměňování vyložených šancí. I Plzeň již měla zajištěný postup a tak vcelku velmi vlažném utkání jsme nakonec podlehli. V utkání si tak zahráli všichni hráči z lavičky náhradníků. Pochvalu zaslouží Jaroslav Timko, který se jako jediný z týmu dokázal zkoncentrovat na poslední utkání. Velmi nás zklamal výkon obou spojek Martina Baičeva a Marka Gebharta, kteří dohromady vstřelili pouze 3 branky. Především Marek Gebhart stále zůstává za očekáváním v počtu vstřelených branek v celé této sezóně.

Střelci Lovosic:
Martin Baičev 2, Jaroslav Timko 5, Šimon Malý 5, Marek Gebhart 1, Petr Krajíček 1, Dominik Štraus 1, Matyáš Holvek 2, Jiří Bázler 1

Konečné pořadí:

1. SK Velká Bystřice
2. Talent Plzeň
3. HK Lovosice
4. HC Zlín
5. TJ Sokol Úvaly