Starší dorostenci porazili lídra soutěže

Vítězství mladšího dorostu dokázal skvěle napodobit i tým starších dorostenců, který na palubovce vedoucího celku první ligy dokázal zvítězit a přivézt dva velmi cenné body. Komentář trenéra a podrobnosti k zápasu najdete v článku.

13.kolo 1.ligy st.dorostenců:

Talent Plzeň – HK .A.S.A. Město Lovosice
25:28 (14:14)

Našemu sobotnímu soupeři patřila v tabulce první ligy první příčka a v dosavadním měření sil nepoznal hořkost porážky. Dokonce neztratil jediný bod a tak byl velkým favoritem zápasu proti našemu celku. Nakonec ale bylo všechno jinak.

Talent v první půli potvrzoval roli favorita a postupem času si dokázal vypracovat čtyřgólové vedení. Takové vedení měli jeho hráči i ve 22.minutě, kdy svítil na ukazateli stav 14:10. Do konce první půle ale již nedokázali domácí skórovat, zatímco našim hráčům se to podařilo čtyřikrát a srovnali tak poločasový stav na 14:14.

Náramně se nám vydařil vstup do poločasu druhého. Od stavu 15:15 přišla další gólová šňůra Lovců a pět branek v řadě znamenalo ve 39.minutě vedení 15:20! Vedení jsme na své straně drželi i ve zbývajícím čase druhé části hry. I když se Talentu podařilo snížit náš náskok na rozdíl jediné branky (53. minuta 24:25), vítězství jsme již nepustili. Do konce poločasu Plzeň byla již jen jednou úspěšná, zatímco naši hráči přidali hned tři vítězné pojistky.

Z Plzně vezeme velice cenné dva body, které se prozatím nikomu jinému získat nepodařilo. V tabulce první ligy nám patří momentálně sedmé místo se ziskem čtrnácti bodů. V dalším kole  hostíme v hale Chemik Ostravu a to v neděli 2. března od 15hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „naši starší dorostenci se podíleli na překvapení druhého kola jarní části první ligy, kdy porazili dosud neporažené hráči Talentu na jejich hřišti. Úvod zápasu ale patřil domácím, kdy po našich střeleckých pokusech dokázali trestat z rychlých protiútoků. Postupně se ale hra začala vyrovnávat. Střelecky se začalo dařit Barthovi i Francovi a především výbornou obranou Machače, který narušoval útočné kombinace domácích, se dařilo náskok pomalu stahovat a tak byl stav v poločase vyrovnaný. Ve druhé části jsme pokračovali ve skvělých výkonech v obraně, za kterou chytal výborný Rada. Střelecky se chytil Konárik a tak jsme si ve 45.minutě vytvořili důležitý náskok, na který domácí nedokázali odpovědět. Celé družstvo hrálo s obrovským nasazením a zaslouží si jen pochvalu.“

Sestava a branky Lovosic: Rada, Dojčinovič – Paleček 1, Strnad, Motejl, Machač, Černý 4, Konárik 4, Barth 11/4, Pěkný, Franc 8

Branky ze 7m hodů: 3 – 4
vyloučení: 3 – 4
rozhodčí: Navrátil, Šiška
diváků: 90