Starší dorostenci napodobili mladší a z Brna vezou další body

Plný bodový zisk mají na svém kontě týmy dorostu po víkendovém dvojzápase na palubovce Brna. Starší házenkáři svého soupeře přehráli rozdílem devíti branek a připsali si šestou výhru v sezóně. Podrobnosti čtěte v článku.

1.liga st.d., 12.kolo:

KP Brno – HK .A.S.A. Město Lovosice
25:34 (13:14)

Hodnocení trenéra Radka Milera:

K prvnímu jarnímu zapasu I. ligy st. dorostu jsme zajížděli 15 února do Brna. Nutno podotknout, že zimní příprava nesplnila taková očekávání, abychom byli  spokojeni. Nejvíc nás opět trápí marodka. Baičev je po operaci přetrhaných vazů v kotníku, Poráč dlouhodobě mimo hru (přetržené křížové vazy), Dlouhý pravděpodobně natažené postraní vazy v koleně a brankař Hrdlička je po chirurgickém zákroku na 14 dní mimo trénink. Po dlouhé nemoci se do tréninku začal zapojovat Franc, ale většina zbývajících  hráčů byla v lednu na antibiotikách. Posilou do našeho kádru je brankář  Rada, který k nám přišel z Kobylis. A právě na Šimona Radu jsme v tomto zápase spoléhali nejvíce. Po trochu rozpačitém výkonu v úvodu se zlepšil a  hlavně v závěru utkání se mu podařilo vychytat některé vyložené šance soupeře. Splnil tak očekávání trenérů a  výrazně  pomohl k vítězství našich Lovců.

Jinak jsme se téměř padesát minut trápili. Obrana byla zpočátku dobrá, nicméně Brno si  zásluhou nejlepšího střelce často  našlo skulinku a drželo skóre vyrovnané. My jsme naopak vyložené šance neproměňovali.  Rozhodla až poslední desetiminutovka, kdy se po výborném bránění soupeřova středu a pivota konečně začalo dařit  v koncovce. Výborně zahrála dvojice Barth – Machač.

Po vítězství nad Brnem patří našim hráčům sedmá příčka v tabulce se ziskem dvanácti bodů. V dalším kole se Lovci představí stejně jako mladšní dorostenci na palubovce Plzně a to v sobotu 22. února.

Sestava a branky Lovosic: Rada, Gebur – Paleček, Strnad 2, Timko, Čech, Machač 9, Černý 2, Konárik 7, Barth 12/6, Pěkný 1, Franc 1

7m hody: 4/3 – 6/6
vyloučení: 4 –  8
rozhodčí: Baader, Novotný
diváků: 25