Přijeďte nás povzbudit do Prahy!

Tradiční duel dvou týmů z horních pater tabulky se odehraje v sobotu odpoledne v rámci dvacátého kola nejvyšší soutěže házenkářů. A protože pouze dva týmy mají zatím jistotu účasti v horní šestce, bude se jednat o další z napínavých a velmi důležitých extraligových bojů. Pozvánku na zápas Lovců proti Dukle čtěte v článku.

Dukla - Lovosice

Stejně jako v loňské sezóně, i letos je jasné, že ne všechny týmy, které by se do horní šestice chtěly a mohly dostat, se v ní nakonec objeví. Dvě ze šesti volných míst v ní jsou již finálně obsazeny (Plzeň a Lovosice), o další čtyři ale neustále bojuje šest celků a dva z nich se nakonec objeví ve skupině o 7.-12.místo. Mezi nimi figuruje i náš nejbližší soupeř, kterým je pražská Dukla.

Ta udělala k postupu do finálové šestice velice rázný krok v posledním kole, když se jí podařilo utnout čtrnáctizápasovou sérii Plzně a dva pro ni nesmírně důležité body získala dokonce na půdě soupeře! I to dokazuje, jak houževnatý tým se proti nám v sobotu postaví. Ale kvalita a bojovnost celku není pro naše hráče i fanoušky žádnou novinkou. Ve dvacátém kole extraligy proti nám bude stát velmi silný tým, který se nevzdává za žádných okolností. Jeho výraznou postavou je brankář Tomáš Petržala, který je stabilní oporou Dukly Praha a patří k nejlepším brankářům celé soutěže. Na křídlech operují Jakub Kastner a Milan Kotrč, dva rychlonozí hráči, kteří vynikají jednak uvolněním jeden na jednoho, ale jejich síla je především v přechodu do rychlého protiútoku. Na pivotu hraje jeden z nejzkušenějších hráčů v soutěži na tomto postu a člen reprezentačního kádru Kamil Piskač. Údernou sílu na spojkách pak tvoří Vojtěch Šik – Zdeněk Polášek – David Šůstek a Petr Rams, přičemž prvně jmenovaný se ale v zápase kvůli zranění nepředstaví. Trenérem týmu je velezkušený lodivod Pavel Pauza, který v Dukle působí již dlouhou dobu a byl také trenérem národního týmu.

 Nejlepším střelcem Dukly je v dosavadním průběhu křídlo Milan Kotrč, kterému s 97 vstřelenými góly patří pátá příčka tabulky střelců. Druhým nejlepším kanonýrem Pražanů je levoruká spojka Petr Rams se 69 úspěšnými zásahy.

O síle klubu svědčí i slova trenéra Lovosic Vladimíra Šumy, který sám v Dukle dlouhou dobu působil a připsal si v jejím dresu i národní házenkářské tituly: „náš sobotní soupeř je klub s největší házenkářskou tradicí v republice a držitel nejvíce českých a československých titulů mezi házenkářskými kluby. Také v posledních letech se drží na házenkářském výslunní a jeho házenkáři pravidelně získávají některou z medailí. I v současnosti má Dukla velice silný kádr s jedním z nejkvalitnějších brankářů v extralize. Hraje velice tvrdou obranu 0:6, ze které vyráží do smrtelných přechodů do rychlého útoku především dvojice Kastner-Kotrč. Na tuto její zbraň si musíme dát největší pozor. Navíc se Dukle v neděli podařilo porazit vedoucí Plzeň, takže bude tímto vítězstvím ještě více nabuzena.“

Střetnutí, ve kterém bude Dukla bojovat o potvrzení pozice do horní šestice a náš tým o další dva body do nadstavbové části, začíná v Praze v sobotu 15. února od 16:30 hodin. Tímto bychom rádi všechny fanoušky Lovců na utkání osobně pozvali a věříme, že stejně jako na všechny předcházející duely bude v hale soupeře opět početné zastoupení příznivců našeho celku.

Pro ty, kteří nemají možnost do Prahy dorazit, je zde možnost sledovat textový přenos na www.onlajny.com nebo záznam klubové kamery na www.tvcom.cz.

Kategorie: tým "A"