Lovci ulovili další dva body, náskok Plzně již jen jediný bod!

Po devatenáctém kole extraligy, ve kterém naši házenkáři přehráli mistrovský Jičín, se tabulka nejvyšší soutěže opět zdramatizovala. Přispělo k tomu vítězství našich hráčů, i překvapivá výhra Dukly v Plzni. Podrobnosti čtěte v článku.

19.kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
29:25 (18:12)

Jičín byl před sobotním zápasem jedním z trojice bezprostředních pronásledovatelů našeho celku a tak bylo více jak vhodné, abychom v podvečerním utkání devatenáctého kola naplno bodovali. To se nakonec podařilo a soupeře jsme porazili o čtyři branky.

Začátek zápasu přinesl svižnou házenou plnou branek. Snad v každém z útoků padl gól a skóre tak rychle a zatím rovnoměrně narůstalo (11.minuta 6:6). Dalších šest minut ale patřilo našemu týmu, který tento úsek vyhrál 5:0 a poprvé tak svému soupeři výrazněji odskočil. I v dalších minutách jsme byli lepším celkem a pět minut před koncem poločasu svítil na ukazateli stav 16:8 pro naše Lovce. Náskok našeho týmu se nakonec po první půlhodině ustálil na šesti gólech a stavu 18:12.

V úvodní čtvrthodině druhé půle jsme si udržovali 4-5brankové vedení. Vydařil se nám úsek mezi 40.-48.minutou, kdy jsme si dokázali vypracovat již devítigólové vedení (26:17 ve 48.minutě). Trenér hostujícího celku Aleš Babák si následně vybral oddechový čas, po kterém se jeho celku podařilo snížit skóre utkání až na konečných 29:25. Našim hráčům se závěr střetnutí tak úplně nevydařil, když jsme nedokázali proměnit několik vyložených střeleckých šancí, ke kterým se přidaly technické chyby.

Nic to ale nezměnilo na konečném vítězství našeho týmu a protože v neděli dopoledne Dukla překvapivě vyhrála na palubovce Plzně (a utnula tak její 14kol trvající neporazitelnost!!), snížilo se vedení Západočechů před naším celkem již jen na jediný bod. Velmi důležité bude i další kolo extraligy, když v sobotu jedeme do Prahy k zápasu proti Dukle. Ten se odehraje v sobotu 15. února od 16:30 hodin v hale na pražské Ruzyni.

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu, vážíme si jí!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „jsem velmi rád, že se nám podařilo získat dva body a ještě více se tak odpoutat od třetího místa v tabulce. Kromě začátku zápasu a ne zcela podařeného závěru střetnutí se nám dařilo jak v obranné tak i v útočné fázi. V prvním poločase jsme navíc vyprodukovali jen tři technické chyby, zatímco soupeř jich měl jedenáct a to byl jeden z klíčových faktorů vybudování si našeho poločasového náskoku. Jsem rád, že jsme dnes opět dali příležitost všem hráčům včetně brankářů a že se také branky rozložili téměř na celé družstvo.“

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík, Landa 5, Sýkora 2, Motl 5, Chroustovský 1, Klimt 2, Hes 3, Berka 3, Semerád, Jonáš 5/1, Kolomazník 1, Miko 2

Branky ze 7m hodů: 1 – 1
vyloučení: 5 – 6
rozhodčí: Kavulič, Skružný
diváků: 860

Kategorie: aktuality, tým "A"