Drama na Dukle nakonec skončilo smírně

Přesně podle předpokladů a tradice střetnutí mezi těmito dvěma týmy, v hale na Ruzyni bylo dnes do posledních sekund k vidění drama, ve kterém oba body mohl brát kterýkoliv z obou týmů. Nakonec jsme se s domácími o body rozdělili. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

20.kolo TPE:

HC Dukla Praha – HK .A.S.A. Město Lovosice
26:26 (11:12)

Naši házenkáři vstoupili do zápasu velmi špatně, koncentrace a nadšení naopak nechybělo Pražanům, kteří si hned v úvodu vybudovali výraznější náskok (4:1 v 10.minutě). Na konci druhé desetiminutovky to pro náš tým vypadalo ještě méně veseleji, když Dukla vedla již rozdílem pěti gólů 10:5. Pak ale naši Lovci konečně zabrali a pětibrankovou sérií zápas srovnali na 10:10. Ještě do konce poločasu jsme pak převážili vedení na naši stranu a do šaten odcházeli s těsným náskokem 11:12.

Druhý poločas byl ve znamení našich barev, když jsme s jedinou výjimkou (prohraný úsek v oslabení 0:3, kdy Dukla jedinkrát ve druhém poločase vedla 17:16) drželi vedení nebo nerozhodný stav. Srážely nás bohužel technické chyby a také častá vyloučení, díky čemuž se nám nedařilo navýšit naše vedení na výraznější rozdíl. Čtyři minuty před koncem jsme po brance Landy získali vedení 24:26, ale ani to nakonec nevydrželo. V oslabení jsme bránili těsný náskok, aby soupeř dvacet vteřin před koncem stanovil díky svému nejlepšímu hráči Šůstkovi konečný stav zápasu na 26:26.

Bod z Prahy určitě není špatným výsledkem, vždyť na Dukle v dosavadním průběhu soutěže dokázala bodovat jen vedoucí Plzeň, přesto bychom rádi po průběhu druhé půle brali body oba. Po sobotě jsme tak bodově dostihli lídra tabulky, který má ale k dobru zápas v Karviné (hraje v neděli dopoledne).

Děkujeme všem našim fanouškům, kteří za námi do Prahy vyrazili osobně, za jejich báječnou podporu! Těšíme se s vámi zároveň na shledání v neděli 23. února, kdy od 10:30 přivítáme Karvinou v hale Chemik.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „po tom, co Dukla předvedla vynikající výkon v zápase proti vedoucí Plzni, bychom možná před dnešním zápasem bod brali. Když ale pominu úvodní čtvrthodinu zápasu, kdy jsme k utkání přistoupili velice laxně, tak jsme mohli získat body oba. Musím hráče pochválit, že se jim podařilo vrátit zpět do zápasu po nepovedeném začátku a otočit skóre z nepříznivého náskoku Dukly o pět branek. Naše vedení se nám pak dařilo držet až téměř do samého konce zápasu. Ve druhé půli jsme ale udělali zbytečně moc technických chyb, které soupeře dostávaly zpět do hry. K tomu jsme hráli pětkrát v oslabení, což bylo podle mne hlavní příčinou toho, že jsme nedokázali zápas dotáhnout do vítězného konce.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík 2, Landa 2, Sýkora 2/1, Motl 5, Chroustovský 3, Klimt, Hes 3, Berka 4, Semerád, Jonáš 4, Kolomazník, Miko 1

7m hody: 3 -1
vyloučení: 2 – 6
rozhodčí: Macho, Hájek
diváků: 240

Kategorie: aktuality, tým "A"