Domácí tvrz podruhé padla

V předposledním kole základní části nejvyšší soutěže házenkářů hostili naši hráči tým Karviné. Ta v Lovosicích bojovala o zachování naděje pro postup do horní šestice a bojovným a velmi dobrým výkonem nakonec dosáhla na oba body. Komentář k zápasu čtěte v článku.

21. kolo TPE:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HCB OKD Karviná
24:30 (12:13)

Velmi špatná střelecká efektivita byla hlavní příčinou dnešní prohry našich Lovců. Ti především ve druhé půli nenašli zbraň na velmi dobře chytajícího brankáře hostí a naši hru dnes nepodpořila ani dobrá práce v obranné fázi.

Karviná vstoupila do zápasu odhodlaně a hned v jeho úvodu si získala vedení 0:2, později 1:3. To jsme v následujících minutách dokázali převážit na naši stranu, byť maximálně o dvě branky, ale zdálo se, že bychom mohli v utkání jako domácí celek získat převahu. Bohužel výhoda naší palubovky se nepotvrdila a s chutí bojující soupeř dokázal v závěru prvního poločasu otočit vývoj ve svůj prospěch. Do šaten tak odcházela Karviná s těsným náskokem 12:13.

Druhý poločas se našemu celku nevydařil, ne dobře pracující defenziva, za kterou se dnes nedařilo ani brankářům, nedokázala ubránit kombinační hru soupeře a jen ve druhém poločase pak Karviná byla celkem sedmnáctkrát úspěšná. První varování přišlo ve 39.minutě, kdy si hosté vypracovali poprvé pětigólový náskok 14:19. Ten se nám podařilo zkorigovat nejvýše na rozdíl tří branek (19:22), ale na víc jsme dneska již neměli.

Soupeř hrál velmi dobře, bojovně a navíc téměř bez chyb (ty přišly z jeho strany až v samém závěru zápasu). Nám se naopak nedařilo ani na jedné straně brankoviště a tak přišla zasloužená výhra Karviné v poměru 24:30.

Tu se pokusíme napravit v posledním kole základní části, ve kterém zajíždíme do Frýdku-Místku. A ten stejně jako náš dnešní soupeř bojuje o setrvání ve skupině o 1.-6.místo. Zápas na severu Moravy se hraje v neděli 2. března od 13:50 hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „do zápasu jsme nastoupili nekoncentrovaně s vědomím, že nám snad vítězství spadne samo do klína. V úvodu utkání jsme nedali čtyři dobré střelecké šance a tím se nám podařilo dostat do pohody brankáře hostí. Hra z naší strany nebyla kolektivní, naopak se rozdrobila na hru jednotlivců, kteří se proti velice dobré karvinské obraně 0:6 nedokázali prosadit. Špatně jsme tentokrát zahráli i v obraně, kde jsme nebyli důslední, nechávali jsme soupeře střílet ze 7-8metrů a nepomohli ani našemu brankáři. Tentokrát jsme na velice dobře připravenou Karvinou nestačili.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Rada – Krahulík 1, Landa 1, Motl 5/3, Chroustovský, Klimt 5, Hes 1, Berka 4, Semerád, Kolomazník, Miko 1, Malý 1

Branky ze 7m hodů: 3 – 2
vyloučení: 4 – 5 (ČK Hanisch)
rozhodčí: Větrovský, Zych
diváků: 750

Kategorie: aktuality, tým "A"