Boj o umístění vrcholí, v NEDĚLI přivítají Lovci Karvinou

Již jen poslední dvě kola základní části zbývají sehrát v nejvyšší soutěži házenkářů. Naši hráči stále bojují o to nejlepší umístění mezi extraligovými týmy, když nejbližším soupeřem jim bude celek Karviné. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

Lovosice - Karviná

V loňské sezóně se Karviná stala zřejmě nejsmutnějším týmem celé extraligové soutěže. V napínavém závěru základní části, ve kterém o postup do horní šestky bojovala sedmička družstev, na ni totiž nakonec zůstal obávaný Černý Petr. Do lepší šestice nepostoupila o jediný bod a po dlouhých letech bojů o extraligové tituly a medaile na ni zbyla jen skupina o záchranu. V té si již vedla zcela suverénně a dokázala, že účast v horní šestce ji utekla jen o vlásek a do skupiny těch lepších týmů po právu patří.

Bohužel pro Karvinou i letos pro ni může mít extraligová sezóna stejný scénář. Momentálně jí patří právě ta nepopulární sedmá příčka a k tomu, aby mohla pomýšlet na postup do horní šestice musí naplno bodovat v posledních dvou zápasech a navíc spoléhat na prohru jednoho ze čteřice celků Hranice – Jičín – Dukla – Frýdek-Místek. A aby toho nebylo málo, tak v těsném závěsu za ní číhá ještě Brno, které má v tabulce o bod méně a i to má ještě teoretickou naději na postup.

Karviná tak již svůj osud nemá ve svých rukou a k tomu, aby si zachovala naději na postup musí v Lovosicích bezpodmínečně zvítězit. Nečeká nás tedy žádné jednoduché střetnutí, vždyť ambice Karviné byly minulý týden posíleny vítězstvím nad lídrem tabulky z Plzně. A porazit takto silný tým svědčí o kvalitě celku, který se v neděli dopoledne v hale Chemik představí.

ak jsme již psali výše, Karviné patří po 20odehraných kolech sedmá příčka s bilancí jedenácti výher a devíti proher. Pro názornost nesmírné vyrovnanosti a zamotanosti tabulky si prohlédněte, s kým odehrají své zápasy v posledních kolech celky na prvních osmi místech, do nadstavbové části postupuje prvních šest celků:

1. Plzeň                   31b     doma Frýdek-Místek, venku Brno
2. Lovosice            31b     doma Karviná, venku Frýdek-Místek
3. Frýdek-Místek      25b     venku Plzeň, doma Lovosice
4. Dukla Praha        24b     venku Hranice, doma Přerov
5. Jičín                     24b     venku Přerov, doma Zubří
6. Hranice                24b     doma Dukla, venku Karviná
7. Karviná               22b     venku Lovosice, doma Hranice
8. Brno                     21b     venku Zlín, doma Plzeň

Velkou zbraní Karviné je její přechod do rychlého protiútoku, ze kterého dává spoustu branek. I tyto góly pak pomohly na přední příčky tabulky střelců dvěma jejím křídlům: Radimu Chudobovi (7.příčka v tabulce střelců) a Marku Vančovi (12.místo). Mezi ně se vklínil desátý Slavomír Mlotek a střelecky se pak daří i rozehrávači spojce soupeře Radku Sliwkovi. Na pivotu najdeme reprezentanta Libora Hanishe.

O tom, že náš celek nečeká rozhodně nic jednoduchého, ví svoje i trenér našeho celku Vladimír Šuma: „Karviná je jeden z našich tradičně nejlepších týmů v historii české házené. V posledních dvou letech omladili celek a i když celkové výsledky neodpovídají tomu, na co byla Karviná v době své slávy zvyklá, je vidět, že se vrací zpět mezi špičku soutěže. Na hře týmu je znát i rukopis trenéra Hudečka, který k družstvu přišel v průběhu sezóny. Karviná se snaží  o podobnou hru jako Dukla, agresivní obranu 1:5 a má výborný přechod do protiútoku, ze kterého těží křídla Vančo s Chudobou. Z loňské sezóny je jejich střelecká síla malinko otupěná odchodem Petrovského, ale dobře se s tím vypořádávají jejich další hráči. My musíme zahrát bez chyb a samozřejmě doma chceme uspět.“

Kategorie: tým "A"