V Lovosicích se hrál přípravný turnaj ml.dorostu

V sobotu 25. 1. 2014 se v naší domácí hale Chemik hrál první ročník Memoriálu Miroslava Vávry. V tomto velmi kvalitně obsazeném turnaji jsme se postupně utkali se soupeři z Jičína, Strakonic a Plzně. Výkon našeho družstva poznamenala neúčast několika hráčů a zejména pak oslabení na postu brankáře. Podrobnosti k turnaji čtěte v článku.

K prvnímu utkání jsme nastoupili proti družstvu HBC Jičín. Zápas byl celkem vyrovnaný, ale konečný výsledek vyzněl lépe pro hosty. Po poločase 15:15 nakonec těsná prohra 29:31.

Druhý zápas jsme odehráli proti soupeři ze Strakonic. Také toto utkání bylo poměrně vyrovnané, ale na výhru jsme nedosáhli. Po poločasovém 13:16, nakonec opět prohra 26:31.

V posledním vystoupení jsme se utkali s družstvem SSK Talent Plzeň. Naše možná nejpovedenější vystoupení na turnaji, kdy jsme ve vyrovnaném utkání značnou část vedli, ale koncovka vyzněla bohužel opět lépe pro hráče Talentu. Po poločase 15:15 nakonec znovu prohra 27:30.

I přesto, že se nám v žádném utkání nepodařilo bodovat, byl hlavní účel splněn. Turnaj měl zejména přípravný charakter, kdy prostor dostali všichni přítomní hráči a před blížící se jarní částí sezony nám ukázal nedostatky, na kterých bude ještě nutné zapracovat, zejména pak na zlepšení úspěšnosti střelby. Družstvu, v nekompletní sestavě poznamenané nemocemi a zraněním, patří poděkování za snahu a bojovnost, která ale nakonec stačila jen na čtvrtou příčku.

Tímto turnajem jsme také chtěli vzdát čest památce dlouholetého trenéra našeho klubu, pana Miroslava Vávry a rádi bychom tak zahájili novou tradici, kdy plánujeme tento turnaj uspořádat každoročně.

Konečné pořadí turnaje:

1. SSK Talent Plzeň, 2. HBC Strakonice, 3. HBC Jičín, 4. HKM Lovosice

Jednotlivci:

  • Nejlepší brankář: Stanislav Šíma, HBC Strakonice
  • Nejlepší střelec: Michael Konárik, HKM Lovosice
  • Nejlepší hráč: Matěj Šolc, HBC Jičín

Výsledky utkání:

Lovosice – Jičín 29 : 31 (15 : 15)
Strakonice – Plzeň 19 : 20 (13 : 10)
Strakonice – Lovosice 31 : 26 (16 : 13)
Plzeň – Jičín 27 : 23 (15 : 11)
Jičín – Strakonice 23 : 25 (12 : 16)
Lovosice – Plzeň 27 : 30 (15 : 15)

Naše sestava a střelci:
Patrik Dojčinovič (brankář) – Přemysl Čech (6), Ondřej Poráč (1), František Johan (6), Jiří Kalík (16), Filip Motejl (13), Petr Čepelák (4), Marek Gebhart (2), David Karlovec (3), Michael Konárik (23), Filip Seyfryd (4) a Vít Lichtenberg (2).