Starší žáci vydřeli postup do druhého kola žákovské ligy

V neděli 19. Ledna bojovalo družstvo starších žáků v Kopřivnici o postup z prvního kola žákovské ligy. Čekali nás týmy Loun, které známe regionální soutěže, Plzně, Kopřivnice, Zubří a Ledče nad Sázavou. Podle postupového klíče vedla cesta do dalšího kola přes týmy Loun, Kopřivnice a Ledče.

Turnaj jsme zahajovali v 8:40 proti Lounům. Louny jsme v podzimní části dokázali 4x porazit a věřili jsme ve vítězství. První poločas proti Lounům se nám hodně povedl. Hráli jsme pozorně v obraně a trpělivě v útoku. Vedli jsme o 6 branek 8:2. Ve druhém poločase jsme si pořád drželi náskok 4 branek, bohužel jsme s postupem času začali v útoku zmatkovat. Ztráty míče a neproměněné vyložené šance vrátili Louny zpět do hry. Od 22. do 27. minuty jsme nevstřelili branku, naopak Louny skórovali 4x v řadě a srovnali na 11:11 3 minuty před koncem utkání. Během posledních 3 minut se nám pouze podařilo udržet remízu 13:13.

Nepovedené první utkání hodně pošramotilo naše sebevědomí. Hráči znervózněli, polevili v obraně a v útoku kupili technické chyby. Nedařilo se nám ani střelecky. Z 6 povinných bodů, které jsme plánovali získat, se nám podařilo uhrát pouze 2 remízy (v zápasech s Plzní a Zubřím základní sestava šetřila síly a zahrála si celá lavička).

I přes nepříznivý vývoj jsme se probojovali do dalšího kola. Na posledním místě skončil tým Ledče nad Sázavou. Pochvalu za bojovnost zaslouží celý tým. Velkou oporou byli oba brankaři Vojta Luxa a Tomáš Jelínek, který ještě hraje za družstvo mladších žáků. Výborný výkon podal Šimon Malý, který nastřílel nejvíce branek. Nemýlil se při sedmimetrových hodech a držel tým nahoře celý turnaj.

Jako poslední postupující máme nárok na pořádání. Těšíme se, že Vás v únoru přivítáme v naší sportovní hale. Přijďte nám zafandit.

VÝSLEDKY A BRANKY:

Lovosice – Louny 13:13

Branky: Baičev 1, Malý 7, Gebhart 2, Burša 1, Timko 2

Lovosice – Plzeň 12:19

Branky: Baičev 2, Gebhart 4, Malý 3, Štraus 2, Krajíček 1

Lovosice – Zubří 6:22

Branky: Gebhart 4, Dojčinovič 1, Baičev 1

Lovosice – Ledeč nad Sázavou 14:14

Branky: Baičev 3, Gebhart 3, Malý 6, Štraus 2

Lovosice – Kopřivnice 13:14

Branky: Baičev 3, Gebhart 3, Malý 3, Štraus 1, Timko 2, Burša 1