Muži letošní extraligovou premiéru zvládli

V sedmnáctém kole nejvyšší soutěže házenkářů přivítali naši Lovci v domácí hale Chemik celek Přerova. Dlouho se naši hráči nemohli soupeři brankově utrhnout, aby nakonec hosty porazili o šest branek. Komentář k utkání čtěte v článku.

17. kolo TPE:

HK .A.S.A Město Lovosice – HC Sokol Přerov
32:26 (12:14)

Přestože Přerov figuruje v tabulce extraligy až na posledním dvanáctém místě se ziskem čtyř bodů, dlouho dnes naše hráče trápil. Lovci o svém vítězství nakonec rozhodli zlepšenou hrou v závěru, když ještě ve 48.minutě na ukazateli svítil nerozhodný stav.

První poločas se brankově i herně vydařil lépe hostujícímu celku. Naši házenkáři sice v úvodních minutách získali vedení 3:1, Přerov ale skóre zápasu vzápětí otočil ve svůj prospěch a až do konce poločasu byl neustále ve vedení o jednu branku. Čtyři minuty před koncem poločasu se našem ucelku podařilo srovnat na 12:12, ale protože do konce první části hry již Lovci neskórovali a naopak hostům se podařilo míč za záda brankáře Adamíka dostat ještě dvakrát, odcházel Přerov do šatny s vedením 12:14.

Dvoubrankové vedení si hosté drželi do 35.minuty. Pak přišla šňůra našich čtyř gólů a konečně také vedení na naší straně (18:16 39.minuta). Hosté se ještě jednou dotali do těsného náskoku, když ve 44.minutě Ďurčík upravil skóre na 20:21, naštěstí to ale z jejich strany bylo v zápase již naposledy. Deset minut před koncem svítil na ukazateli těsný stav 25:24, poslední část střetnutí ale již vyzněla jasně v náš prospěch. Úsek mezi 51.-60. minutou střetnutí jsme vyhráli 7:2 a celkově jsme pak Přerov v zápase porazili o šest branek 32:26.

 V dalším zápase zajíždíme do Zubří, kde nás v neděli 2. února rozhodně nečeká jednoduché střetnutí. Další domácí zápas pak hala Chemik přivítá v sobotu 8. února, kdy se u nás od 17hodin představí úřadující Mistr ČR z Jičína.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy k zápasu bude součástí rozhovoru, který přineseme na našich stránkách.

Sestava a branky Lovosic: Šálek, Adamík – Krahulík, Landa 2, Sýkora 5, Motl 5/3, Chroustovský, Klimt 8, Hes 2, Berka 4, Semerád, Jonáš 4/1, Kolomazník, Miko 2

7m hody: 7/4 – 4/2
vyloučení: 4 – 6
rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
diváků: 450

Kategorie: aktuality, tým "A"