Starší dorost připravil Kopřivnici první porážku!

Až v patnáctém předehrávaném kole ztatil celek staršího dorostu z Kopřivnice oba body a zasloužili se o to naši házenkáři. V dramatickém zápase porazili svého soupeře o dvě branky a radovali se tak z velice cenných bodů. Podrobnosti čtěte v článku.

15.kolo 1.ligy st.d.:

HK .A.S.A. Město Lovosice – KH Kopřivnice
36:34 (17:13)

Druhý celek soutěže, který ztrácel na vedoucí Plzeň jediný bod, přijel do Lovosic bodovat, ale nakonec se musel smířit se svou vůbec první porážkou v soutěži. Začátek sice Kopřivnici vyšel a rychle vedla 0:2, ale tři branky v řadě převážily vedení na stranu našich hráčů a ti jej již ze svých rukou nepustili. V prvním poločase si Lovci drželi 4-5brankové vedení, přičemž v poločase na světelném ukazateli svítil stav 17:13 pro náš celek.

Začátek druhé půle vyšel Lovosicím, které dokázaly navýšit náskok už na 21:14 (35.minuta zápasu). O osm minut později již ale bylo sníženo na pouhé dvě branky 24:22 a od té doby bylo k vidění dramatické střetnutí. Jednou se podařilo Kopřivnici snížit na rozdíl jediné branky, v ostatních případech jsme drželi aspoň dvougólový náskok. Dramatický byl závěr zápasu, když se hostující celek ještě dvakrát přiblížil na rozdíl jediného gólu (naposledy  54.minutě). V samém závěru jsme ale udrželi dvougólový rozdíl a radovali se tak z cenného vítězství!

V tabulce první ligy patří staršímu dorostencům šestá příčka s deseti body, ale stejně jako mladší dorost mají jedno utkání k dobru. V posledním letošním kole přivítají v neděli 8. prosince od 14hodin tým Frýdku-Místku.

Komentář trenéra Radka Milera: „hosty z Kopřivnice evidentně zaskočila naše vysunutá obrana na středového a oba křídelní hráče. Tím se nám podařilo jejich kombinační hru úspěšně nabourat a prakticky celý zápas jsme dokázali hrát s jasným favoritem  první ligy vyrovnanou partii, dokonce jsme byli o krůček vpředu. Ke konci se hosté rozjeli a náskok vymazávali. Pomohla nám osobka na nejlepšího hráče, opět jsme si dokázali vytvořit třígólový rozdíl a ten jsme již udrželi. Všichni hráči zasluhují velkou pochvalu za obrovské nasazení.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička – Paleček, Mareš 2, Poráč 3, Černý 6, Dojčinovič, Konárik 6, Barth 11/2, Čepelák, Strnad 5, Timko, Machač 3

7m hody: 3/2 – 1/1
vyloučení: 3 – 3
rozhodčí: Kokoška, Matis
diváků: 30