Smutný extraligový závěr roku 2013

V šestnáctém kole extraligy se představili naši Lovci v Hranicích. V nešťastném utkání pak nedokázali velmi slibně se vyvíjející zápas dotáhnout do vítězného konce a nakonec soupeři podlehli rozdílem jediné branky. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

16. kolo TPE:

Cement Hranice – HK .A.S.A. Město Lovosice
27:26 (15:17)

S již uzdraveným Jiřím Motlem i zraněním limitovaným Pavlem Chroustovským, ovšem stále bez rozehrávače Milana Berky, jsme nastoupili do závěrečného utkání tohoto roku v Hranicích. Bohužel ani start našeho reprezentanta na vítězství v Hranicích nestačil a potřetí v sezóně jsmě některému z týmů extraligy podlehli o jedinou branku.

Přitom první půle se pro nás dlouho vyvíjela velice dobře. Prvních deset minut zápasu bylo vyrovnaných, i když už v tomto úseku jsme si neustále udržovali mírné vedení. To se nám podařilo navýšit v průběhu druhé desetiminutovky střetnutí, ve které naši Lovci získali až pětibrankový náskok (20.minuta 7:12). Takový rozdíl svítil na ukazateli skóre ještě čtyři (!) minuty před  koncem první půle, nakonec se ale naši hráči museli spokojit s poločasovým vedením o dvě branky.

Brankový náskok se nám podařilo zpět navýšit zkraje druhé půle, kdy naši házenkáři zvyšovali na 16:20 (36.minuta). Dvacet minut před koncem se Hranice přiblížily na rozdíl jediné branky a takovým rozdílem jsme vedli do samého závěru zápasu. Konec střetnutí se nám ale nevydařil, naposledy jsme vedli ještě v 56.minutě (24:25), následně však přišlo vyrovnání z rukou Tůmy, technická chyba našeho týmu v útoku a vůbec první vedení domácích v zápase. Těm se nakonec těsný náskok podařilo udržet až do závěrečného klaksonu a našim házenkářům po prohře 27:26 zbyly jen oči pro pláč.

Rok 2013 tedy končíme s bilancí dvanácti výher a čtyř porážek a držíme se na druhém místě extraligové tabulky se ziskem 24bodů. Na třetí příčku se posunul Jičín s 20body, čtvrtá je pražská Dukla s body 18. Stejný bodový zisk ale mají i celky na 5.-7.místě, takže i letošní sezóna slibuje velké drama až do samého konce soutěže.

Na pár týdnů se teď extraliga odmlčí a přestávku vyplní reprezentace a její účast na ME v Dánsku (12.-26.ledna 2014). Budeme držet palce našemu Jirkovi Motlovi, aby se objevil v konečné nominaci a my jsme tak mohli lovosickému Lovci fandit i v mezinárodním měřítku.

Děkujeme všem našim fanouškům za jejich přízeň v letošním roce a těšíme se na vás při dalším domácím zápase, když 29. ledna hostíme od 18hodin Přerov.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „do zápasu v Hranicích jsme vstoupili velice dobře. Vydařil se nám téměř celý první poločas. Předváděli jsme kvalitní obranu, za kterou chytal výborný brankář Adamík, hru dobře řídil Miko a dařilo se Jonášovi. V momentě, kdy jsme soupeře mohli ještě více srazit do kolen a navýšit naše pětibrankové vedení, jsme neproměnili sedmimetrový hod a nechali soupeře opět vrátit do hry. Začátek druhé půle byl podobný poločasu prvnímu, kdy jsme znovu odskočili na výraznější brankový rozdíl. Ale neproměněný rychlý protiútok nás stál větší klid a soupeř začal náš náskok stahovat. V závěru jsme se pak až příliš báli o dobrý výsledek, udělali několik technických chyb a ty byly potrestány brankou soupeře. Bodovat jsme si určitě zasloužili, hráči bojovali, jejich přístup byl velmi dobrý, ale absence zraněných nebo nemocných klíčových hráčů je prostě na naší hře znát.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Šálek – Krahulík, Landa 5, Sýkora 1, Motl 1, Chroustovský, Klimt 1, Hes 6, Semerád, Jonáš 8, Kolomazník, Miko 4, Malý

7m hody: 1/1 – 3/1
vyloučení: 4 – 5
rozhodčí: Horáček, Novotný
diváků: 280

Kategorie: aktuality, tým "A"